Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: bartson - Marraskuu 26, 2007, 12:56:48 ip

Otsikko: Nespresso?
Kirjoitti: bartson - Marraskuu 26, 2007, 12:56:48 ip
Nespressoa hehkutetaan ainakin Suomen ulkopuolella melkoisella hypellä, esim. Glooney on palkattu asian edistämiseen. Laitteet eivät maksa juuri mitään, alkaen 159? ja päälle saa vielä 50?:n jotain, alennus vaiko annoskapseleita, ei ole oikein selvinnyt. Valmistajia alkaa olla jo enemmänkuin yksi.
Ja asiaan, onko kukaan kyseisen laitteen tuotetta maistanut? ja, jos on, niin miltä maistui, ainakin mainoskuvissa on paksu crema.  :roll:
Otsikko: Vast:Nespresso?
Kirjoitti: Teme - Marraskuu 26, 2007, 20:44:08 ip
Ovathan nuo helppokäyttöisiä laitteita eikä niitä käyttäessä näpit (tai keittiö) pahemmin likaannu. Sopii hyvin työpaikalle jos ei maitoa halua vaahdottaa. Siinä kai ne isoimmat plussat laitteiden edullisuuden lisäksi.

Kapselit ovat kuitenkin melko hinnakkaita eli ajan myötä tuo edullisuus ei mielestäni oikein toimi argumenttina.  Kapseli on sinkkushotti joka kustantaa noin 30 eurosenttiä (vastapaahdettu ja erittäin laadukas kahvi papuina on noin 60-70% tuosta - halvempaakin on tarjolla ja itsekin voi paahtaa).

Nespressokoneet eivät laitteina ole kovin laadukkaita tai kestäviä - ainakaan ne mitä olen itse nähnyt (mukaanlukien ne jotka kotimaan ulkopuolella asuvat sukulaiset tai ystäväpiiri käyttäneet loppuun). Maidonvaahdotukseen kunnolla kykenevää Nespressokonetta en myöskään ole vielä nähnyt.

Mitenkäs sitten tuo Nespressokahvin maku? Ei kummoista, mutta samaa tasoa kuin laadukkailla, erillispakatuilla ESE-podeilla ja niille optimoidulla laitteella voi saada aikaiseksi. Tämä riittää monelle ja tuo helppokäyttöisyys on toki iso valtti monen kuluttajan silmissä. Mainoskuvissa crema saadaan toki näyttämään hyvältä ja onhan siinä oikeastikin jonkinlainen kerros tuollaista keinotekoista vaahtoa :)

T. Teme
Otsikko: Vast:Nespresso?
Kirjoitti: roma - Tammikuu 20, 2008, 18:51:47 ip
Minä kannatan vilpittömästi nespressoa! Erinomainen konsepti; siistiä, helppoa ja nopeaa. Kahvipatruunat  voi kätevästi tilata netistä tai ostaa myymälästä, jos sellainen on lähellä. Ja kahvi mielestäni parempaa kuin useimmissa italialaisissa tai ranskalaisissa kahviloissa. Toissa viikkoon asti -jolloin siis siirryin "nespressouskovaiseksi" olen ollut vannoutunut italialaisten Illy- ja Lavazza-kahvien ystävä. Nespresso vei voiton! Ainakin meidän kotitarpeisiin patruunoista löytyy riittävästi valinnan varaa. Aamulla yhtä, päivällä ruoan päälle toista, illalla kofeinitonta. Meillä ei juoda muuta kuin espressoa, joten maidonvaahdotukseen en ota kantaa. :-)  
Otsikko: Vast:Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Tammikuu 20, 2008, 21:25:40 ip
Lainaus käyttäjältä: roma
Meillä ei juoda muuta kuin nespressoa, joten maidonvaahdotukseen en ota kantaa. :-)  
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: Tomas - Toukokuu 27, 2008, 12:39:33 ip
Pääsin maistamaan Nespressoa reilu vuosi sitten vieraillessani Ranskalaisella toimistollamme. Paikalliset olivat kovasti tyytyväisiä tuohon laatuun ja makuun, eikä vanhoja keittimiä enää näkynyt missään. Tuon kerran jälkeen olen maistellut eri makuja ja miettinyt kovasti samanlaisen laitteen hankkimista omaan (ts. koti-) käyttöön..

Mutta onkohan kenelläkään tietoa, miten tuo erilaiset "patruunat" eroavat maun, säilyvyyden ja käytön suhteen? Eli kaupoissa oleviin malleihin myydään semmoista kuppi-mallista annosta, kun taas noissa firma-käytössä olevissa on enempi litteä tuo annos - hankala selittää, toivottavasti kuva (epäselvä tosin, kamerakännykällä heikossa valossa) selventää.. Eli tuossa keittimen edessä oleva litteä aukko on se, mihin kapseli syötetään..

Eli tässä on kuva meidän Ranskan konttorin keittimestä ja patruunalippaasta - merkki on Nespresso Gemini PRO

(http://lh3.ggpht.com/tommi.loponen/SDvMIWsaPQI/AAAAAAAAExM/ywykTfDices/s400/Nespresso%20001.jpg)


Tarkennetaan vielä, että en tarkoittanut makueroa eri kahvimakujen välillä, vaan noiden bisness vs. koti-käyttöön tarkoitettujen kapseleiden eroja. Ja onkohan noita litteitä malleja saatavilla ilman erillistä sopimusta Nestleltä? Kaikki kaupoissa myytävät ovat kuppimallisia kapseleita..

Ja onkohan kenelläkään jo hyviä/huonoja kokemuksia noista eri valmistajien keittimistä? Näin kaupassa halvimmat Nespresso-keittimet jo hintaan 79e (ei Suomessa) mutta hieman arvelluttaa noiden käyttökelpoisuus ja puhdistettavuus..



Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: cartman - Toukokuu 27, 2008, 15:33:23 ip

Toitpa esille tärkeän asian: markkinoilla on sekä Nespressoa että Nespressoa!  Eri koneet ja eri kapselit kuluttajille ja "ammattilaisille".
Olen joutunut maistelemaan erilaisia "patruunoilla" toimivia kahveja usean sorttisia.  Täytyy  häpeäkseni tunnustaa, että Nespresson se ammattilaisversio teki kyllä yllättävän hyvää kahvia, ihan omaa luokkaansa kilpailijoihinsa verrattuna.  Niitä koti-Nespressoja en ole maistanut.  Muistaakseni ammattilaisversion halvin kone taisi maksaa jotain satasen luokkaa.  Niistä "paremmista" Nespressoista löytää lisätietoa osoitteesta www.nespresso-pro.com.  Laitteita ja nappeja edustaa firma nimeltään Premium Coffee Oy.  Suosittelen kokeilemaan nimenomaan näitä versioita.  Ne kuluttajalaitteet voi sitten jättää kaupan hyllylle ihan suosiolla.

Konseptihan on hyvä.  Laite on pelkkä pumppu, "tekniikka" on pakattu patruunaan.  Siinä on kahvin jauhatus, tamppaus, tuoreus ja purujen poistokin yhdessä siistissä patruunassa.  Hinta noudattaa samaa logiikkaa: kustannukset tulevat niista kahvipatruunoista.  Niitä ei monesta paikkaa saa ja hinta on se mitä sanotaan.  Suurin este omalla kohdallani on valinnanvapauden rajoittaminen.  En saa itse päättää mitä papuja käytän.  Mutta suurelle osalle ihmisistä espresso on pelkkä "expresso".  Ajatuskin eri papulajien tai paahtotapojen eroista on vieras, ei tunneta, eikä kiinnosta.  Kyllä Nespresso-pro tekee suunnattomasti parempaa espressoa, kuin satunnainen "expresson" keittelijä omista vanhoista puruistaan.  Pesee se suurimman osan Helsingin kahviloistakin.

Olipahan tuo nimimerkki "roman" mainoshehkutus aika paksua tarinaa !!!

cartman
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: Teme - Kesäkuu 01, 2008, 00:29:29 ap
Juu, on noita pro ja "consumer" -versioita tullut kokeiltua useampaan kertaan. Paljon on jäänyt toivomisen varaa molemmissa tapauksissa. Oman kokemuksen mukaan noissa kuluttajapuolen laitteissakin on erittäin suuria eroja ja parhailla saa "Nespresso Pro" -tason kahvia (mutta kuten totestin, tuokin taso jättää paljon toivomisen varaa).

T. Teme
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: CitiZ - Toukokuu 10, 2009, 02:26:21 ap
Vaikka aihe nayttaa olleen unohduksissa jo pitkaan, pakko ottaa kantaa.
Nespressoa kohtaan tuntuu olevan paljon ennakkoluuloja. Itse olen erittain tyytyvainen koneeseeni. Nespresso kapsulan sisalla on vain ja ainoastaan paahdettua kahvia (luokiteltu Gourmet-luokkaan) ja alumiinikapsula takaa, etta kahvi on aina kuin vastajauhettua.  Useimmat kapsulat ovat blendeja useasta eri maasta, vaikka askettain on tullut myos niin sanotut Pure Origen kapsulat. Nespresso espressoissa on aina taydellinen crema.kerros kahvin pinnalla, kiitos 19barin paineen. Nespresso-pro eroaa kotikeittimesta silla, etta siina on vahemman painetta ja ne ovat tarkoitettu suurempaan kayttoon (kalkinpoisto joka 10.000s kiekko/ kotikoneissa joka 600s kapsula), prolla on vahemman kahvilaatuja, vain 7, kotikoneissa 16. Nespressoa ei saa sekoitta Nescafé-merkiin. Molemmat kuuluvat Nestlén, mutta Nescafé ei ole ´oikeaa´ kahvia, vaan vesiliukoista, Nespresso on aitoa kahvia.
Koneet ovat moderneja, kauniisti suunniteltuja ja helppokayttoisia. Lisaksi ne ovat viimeisimman tekniikan mukaisia. Tunnen useita ihmisia, joilla on ollut sama Nespresso-keitin yli 10 vuotta ja viela toimii taydellisesti.
Nespressokapsulat eivat ole niiin kalliita kuin kuvitella saattaa. Nespresso ei haluakaan verrata espressojaan kotikeitettyyn kahviin, vaan vertaa niita kahviloiden espressoihin. Jos Suomessa espresso maksaa 3-4€ (?), niin Nespresso ei todellakaan ole kallis.
Lisaksi Nespresso on huolestunut ymparistosta ja kahvintuottajien hyvinvoinnista. Se on mukana AAA ohjelmassa yhteistyossa Rainforest Alliancen kanssa. Ohjelmaa auttaa paikallisia kahvintuottajia tuottamaan kahvia ymparistoystavallisin keinoin ja takaamaan heidan toimeentulonsa. AAA ohjelman kahvia voisi kutsua fair trade-kahviksi.
Kaikki Nespresson 16 kahvivaihtoehtoa ovat erinomaisia. Kuluttaja voi valita espresson mielensa mukaan, on kolme eri kofeiniitonta laatua, nelja lungoa (espressoa isompi vaihtoehto, 110ml), 9 espressoa ja kolme Pure Origen-espressoa. Lisaksi Nespresso pyrkii tarjoamaan asiakkailleen uusia kokemuksia, tarjoamalla 2-3 kertaa vuodessa Limited Edition-kahveja.
Nespresso on menestynyt useissa maissa ja on ihme jos ei kohta tee lapimurtoa myos Suomessa.... Koskahan Suomalainen kuluttaja on valmis Nespresson luksusespressoihin ja unohtaa vetisen suodatinkahvin??
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: Mariia - Toukokuu 10, 2009, 09:00:08 ap
Nespresso on menestynyt useissa maissa ja on ihme jos ei kohta tee lapimurtoa myos Suomessa.... Koskahan Suomalainen kuluttaja on valmis Nespresson luksusespressoihin ja unohtaa vetisen suodatinkahvin??

Itsekin toivoisin, että vetinen suodatinkahvi kohtaisi tiensä pään lähitulevaisuudessa. Sen sijaan toivon, että se ei vaihdu Nespressoon...

Kahvin laadusta, mausta, jne voidaan olla monta mieltä, mutta varmaan on, että tuo Nespresso tuottaa hirveät määrät kaatopaikkajätettä. Edellisessä työpaikassani oli Lavazzan pod-kone (siis sama konsepti kuin tuossa Nespressossa) ja se podien määrä mitä päivittäin roskikseen kaadoimme ... ei hyvä.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: akallio - Toukokuu 10, 2009, 10:01:15 ap
Nespressoa kohtaan tuntuu olevan paljon ennakkoluuloja. Itse olen erittain tyytyvainen koneeseeni.

Olet oikeassa että ennakkoluuloja on, joten on hyvä kuulla että positiivisiakin kokemuksia löytyy. Mutta tulevathan ne puolueettomalta ja Nespressosta riippumattomalta kahvinystävältä?

Nespresso kapsulan sisalla on vain ja ainoastaan paahdettua kahvia (luokiteltu Gourmet-luokkaan) ja alumiinikapsula takaa, etta kahvi on aina kuin vastajauhettua. 

Sellainen valitettavasti on mahdotonta. Kun tuoreen kahvin jauhaa, niin se alkaa luovuttaa hiilidioksidia. Jos sen pakkaa välittömästi ilmatiiviiseen kapseliin, niin kapselista tuleekin pallo. Kahvista pitää siis haihduttaa hiilidioksidi pois, että sen voi prässätä tiiviiseen kapseliin. Eli kapseli takaa, että kahvi ei ole koskaan kuin vastajauhettua. Toki se voi olla hyvää.

Useimmat kapsulat ovat blendeja useasta eri maasta, vaikka askettain on tullut myos niin sanotut Pure Origen kapsulat. Nespresso espressoissa on aina taydellinen crema.kerros kahvin pinnalla, kiitos 19barin paineen.

Onko paine todella noin kova? Ilmeisesti kun hiilidioksidista on hankkiuduttu eroon niin joudutaan käyttämään kovaa painetta creman synnyttämiseen. Toki se kai lienee parempi kuin erillinen crema enhancer -suutin, jos kahvi vain on suunniteltu kestämään "ylipaineessa" uuttoa.

Nespresso on menestynyt useissa maissa ja on ihme jos ei kohta tee lapimurtoa myos Suomessa.... Koskahan Suomalainen kuluttaja on valmis Nespresson luksusespressoihin ja unohtaa vetisen suodatinkahvin??

Huonon suodatinkahvin korvaamiseen on helpompikin vaihtoehto: ryhtyy keittämään parempaa kahvia. Keittimet ovat hyviä lähes aina ammattikäytössä ja kotiympäristössäkin yhä useammin, joten hyvään kahviin vaadittaisiin vain enemmän huomiota valmistusprosessia ja itse kahvia kohtaan.

Olen itse maistellut kerran läpi Nespresso-ständin tarjontaa ja muistikuvani mukaan kahvi maistui tyypilliselle automaattiespressolle, eli ihan ok:lle. Samaa kuitenkin saa myös myllyllä varustetusta automaattikeittimestä ja sellainen on monipuolisempi, käytössä halvempi ja roskaa vähemmän. Eli itse en kokemani perusteella ollut myyty pod-kapseleiden maailmaan.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: nasse - Toukokuu 10, 2009, 10:27:21 ap
Voiskohan tämmösen täysin avoimen mainostuksen poistaa täältä tms?
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 10, 2009, 11:06:04 ap
Voiskohan tämmösen täysin avoimen mainostuksen poistaa täältä tms?

Sanoisin että tällainen mainostamineen täällä tekee enemmänkin hallaa kuin hyötyä. Varsinkin kun tällaisilla kommenteilla:

Koskahan Suomalainen kuluttaja on valmis Nespresson luksusespressoihin ja unohtaa vetisen suodatinkahvin??

...osoitetaan ettei tiedetä hyvästä kahvista yhtikäs mitään.

Fiksu poistaisi mainoksensa itse (tosin hieman hankalaa kun sitä on ennätetty jo lainailemaan pariinkin vastaukseen).
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: vemuli - Toukokuu 10, 2009, 11:12:10 ap
Muutaman kerran olen nauttinut nespressoa. Ihan asiallista kahvia oli ja ainakin tasalaatuista. Patruunoita oli useita erilaisia, mutta en muista yhtään mikä olisi jäänyt erityisesti mieleen. Tasalaatuisuus on ehkä sellainen hyvin kuvaava termi Nespressosta puhuttaessa eli jos ei ole huippuja niin ei ole myöskään rotkoja. Itseasiassa joisin paljon mieluummin nespressoa kuin perinteistä suomalaiseen makuun paahdettua suodatinkahvia. Olin itseasiassa jo aikeissa ostaa Nespresson, mutta lähti sitten homma "lapasesta" ja päädyin perinteiseen mylly/keitin -yhdistelmään.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: akallio - Toukokuu 10, 2009, 11:52:22 ap
Voiskohan tämmösen täysin avoimen mainostuksen poistaa täältä tms?

Jos joku yrittää käyttää julkista foorumia omien piilotettujen etujensa ajamiseen niin minusta useimmiten paras vastalääke on asian käsittely sillä samaisella foorumilla ja jättäminen kaikkien nähtäväksi. Tällöin kenenkään ei myöskään tarvitse ryhtyä tuomariksi. Toki Viagra-mainokset ja muu mekaaninen spammi on sitten erikseen.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: nasse - Toukokuu 10, 2009, 12:00:04 ip
Jos joku yrittää käyttää julkista foorumia omien piilotettujen etujensa ajamiseen niin minusta useimmiten paras vastalääke on asian käsittely sillä samaisella foorumilla ja jättäminen kaikkien nähtäväksi. Tällöin kenenkään ei myöskään tarvitse ryhtyä tuomariksi. Toki Viagra-mainokset ja muu mekaaninen spammi on sitten erikseen.
Ehkäpä tuo on paras tapa, mutta ajattelin asiaa vain niin, että joku googlettaa nespresson ja löytää tuon yhden postauksen "arvostetulta" foorumilta -> nespresso on loistokamaa! Mutta onhan tässä jo tullut käsiteltyä tuota mainosta, joten eiköhän se joku googlettajakin lue hieman eteenpäin ja löydä nämä jutut...
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: japa - Toukokuu 10, 2009, 12:04:05 ip
Tasalaatuisuus on ehkä sellainen hyvin kuvaava termi Nespressosta puhuttaessa eli jos ei ole huippuja niin ei ole myöskään rotkoja. Itseasiassa joisin paljon mieluummin nespressoa kuin perinteistä suomalaiseen makuun paahdettua suodatinkahvia. Olin itseasiassa jo aikeissa ostaa Nespresson, mutta lähti sitten homma "lapasesta" ja päädyin perinteiseen mylly/keitin -yhdistelmään.

Paljon on vielä nespressoilla tekemistä, ennen kuin voi lyödä läpi suurimpaan osaan kotitalouksista. Yksi ongema on hinta. Minulla on tuttuja, joiden mielestä kulta katariina (3e paketti tms) on kyllä parasta mitä on ja kuka nyt maksaisi esim. 20e/kg kahvista. Nespressossa hinta varmaan asettuu jonnekin 40e/kg luokkaan. Tai ainakin tuommoinen mielikuva minulle on jäänyt lähikaupan mycoffee podeista. Saa korjata jos olen väärässä, en vain löytäny googlaamala noiden podien hintaa. Toki nespressossa hyvinä puolina vaivattomuus ja luultavasti parempi maku "vakio" kahviin verrattuna, mutta parannuksen hinta-laatu -suhde ei mielestäni ole kohdallaan. Toisaalta ihmisten laiskuutta ja markkinoinnin voimaa ei pidä koskaan aliarvioida.

Huom. Kokemukseni rajoittuu vain Lavazzan nespressoon (kaksi yritystä), joka ei oikein vakuuttanut.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: vemuli - Toukokuu 10, 2009, 18:52:26 ip
Ehkäpä tuo on paras tapa, mutta ajattelin asiaa vain niin, että joku googlettaa nespresson ja löytää tuon yhden postauksen "arvostetulta" foorumilta -> nespresso on loistokamaa! Mutta onhan tässä jo tullut käsiteltyä tuota mainosta, joten eiköhän se joku googlettajakin lue hieman eteenpäin ja löydä nämä jutut...

Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: nasse - Toukokuu 10, 2009, 18:57:37 ip
Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.

Voi tietenkin olla, mutta jos luet tuon postauksen, niin tulee näppärästi kaikenlaisia koti- ja ammattikoneiden eroja ja paineita ja muutenkin koko teksti on kuin joko suoraan esitteestä pastettuja tai myyntimiehen näppikseltä...
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 10, 2009, 19:04:30 ip
Miksi joku ei voisi olla aidosti sitä mieltä, että Nespresso on loistokamaa? Kyse on puhtaasti makuasiasta, eikä sitä voi kukaan, edes kahviguruista kyseenalaistaa.

Toki joku voi olla sitä mieltä. Mutta kai voi(n) kyseenalaistaa sen että nespresso olisi jotenkin parempaa kuin hyvä suodatinkahvi (tai mikä tahansa muu hyvin valmistettu kahvi)? Ja sitten jos edullisuutta perustellaan viittaamalla johonkin (kuvitteelliseen) 3-4 euron kahvilaespresson... niin onhan tuo aika paksua. Toki 3-4 euron kahvilaespressoja varmaan jostakin saa, mutta silloin kyllä ******* asiakasta silmään ja asiakkaan täytyy myös pitää tästä.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: vemuli - Toukokuu 10, 2009, 22:29:02 ip
Toki joku voi olla sitä mieltä. Mutta kai voi(n) kyseenalaistaa sen että nespresso olisi jotenkin parempaa kuin hyvä suodatinkahvi (tai mikä tahansa muu hyvin valmistettu kahvi)? Ja sitten jos edullisuutta perustellaan viittaamalla johonkin (kuvitteelliseen) 3-4 euron kahvilaespresson... niin onhan tuo aika paksua. Toki 3-4 euron kahvilaespressoja varmaan jostakin saa, mutta silloin kyllä ******* asiakasta silmään ja asiakkaan täytyy myös pitää tästä.

En ottanutkaan kantaa hintoihin. Kuten jo kerroin, olin itsekin jo harkinnut tuollaisen kapselikoneen ostamista. Helppoa, ihan hyvää kahvia, mutta oman (+muun perheen) kulutuksen huomioiden aivan liian kallista.

Voit toki kyseenalaistaa, mutta miksi sen tekisit? Se vain on sellainen tosiasia, että kenenkään toisen suu ei pysty mitätöimään esimerkiksi oman suuni mielipidettä. Niin kauan kuin on kyse puhtaasti makuasioista ei ole mitään syytä vesittää toisten mielipiteitä, kun asia on käytännössä mahdotonta todentaa. Ei ole olemassa mittalaitetta joka esittäisi makuaistimuksen arvoasteikolla 1-10.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: cartman - Toukokuu 10, 2009, 22:52:37 ip

Kovasti tuota Vemulia ymmärrän. Ellei toimistollemme olisi hankittu siellä nyt raksuttavaa Krupsin täysautomaattia, niin siellä olisi luultavasti Nespresso-kone. Ja nimenomaan se pro-versio. Ei siksi, että sen kahvi olisi satumaisen hyvää, vaan sen tähden, että sillä saa "juotavaa" kahvia vaivattomasti ja hyvin siististi. Maistamani Nespresson espressot ovat olleet parempia, kuin standardikuppiloiden tuotokset. Ja "tavallinen" kahvikin aivan eri planeetalta perinteisen toimistokahvin kanssa (termoskannukura). Puhun siis koko ajan toimistoympäristöstä, jossa helppous ja sotkemattomuus ovat tärkeitä tekijöitä.

Tuo mainoskirjoitus on lähinnä jotain säälittävän ja liikuttavan välistä.
     
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 10, 2009, 23:54:02 ip
Voit toki kyseenalaistaa, mutta miksi sen tekisit? Se vain on sellainen tosiasia, että kenenkään toisen suu ei pysty mitätöimään esimerkiksi oman suuni mielipidettä. Niin kauan kuin on kyse puhtaasti makuasioista ei ole mitään syytä vesittää toisten mielipiteitä, kun asia on käytännössä mahdotonta todentaa. Ei ole olemassa mittalaitetta joka esittäisi makuaistimuksen arvoasteikolla 1-10.

No miksi sinä sitten haluat kyseenalaistaa minun makuni?

Minä en siis ole missään vaiheessa väittänyt etteikö nespresso maistuisi sinusta hyvälle. En ole edes väittänyt etteikö se maistuisi minusta hyvälle. Olen vain käytännössä vahvasti epäillyt ettei se maistuisi lähellekkään niin hyvälle kuin ne muutamat erittäin onnistuneet suodatinkahvikupposet joita olen itselleni valmistanut (tosin "vaivaa" nähden niin raaka-aineiden kuin valmistuksenkin suhteen).

(sivuhuomautuksena: valtameren toisella puolella esimerkiksi suodatinkahvin valmistamiseen laatukahviloissa käytetään pikkaisen enemmän aikaa ja vaivaa kuin täällä kotosuomessa - viimeisin innovaatio on tämä ExtractMoJo™ (http://software.terroircoffee.com/) systeemi, josta esim. Andy Schecterin lyhyt yhteenveto täällä (http://www.portafilter.net/2008/10/got-mojo_15.html)).
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: Fixx - Toukokuu 11, 2009, 13:41:06 ip
Tuohon Nespresson kalleuteen tämän verran: Nespressoa pidetään kalliina käyttökustannuksiltaan mutta itseasiassa hintataso näyttäisi olevan tasan sama kuin ese-podeissakin. Sikäli ei tässä mitään ihmeellistä.

Olen muutaman kerran maistanut ja ei ole tehnyt suurempaa vaikutusta. Ihan jees mutta itse teen parempaa.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 11, 2009, 14:29:50 ip
Tuohon Nespresson kalleuteen tämän verran: Nespressoa pidetään kalliina käyttökustannuksiltaan mutta itseasiassa hintataso näyttäisi olevan tasan sama kuin ese-podeissakin.

Minkä hintaisia nuo E.S.E. podit yleensä ottaen ovat (en tiedä kun en käytä)?

Crema.fi:stä löysin esimerkiksi Moak Espresso Bar Pod (http://www.crema.fi/fi/products/moak/espresso-bar.html) hintaan 49,90€ 150 kpl 7 gramman annosnappeja - hintaa tulee siis kahville reilu 47 euroa kilo (ja siellä on varmastikin robustaa jatkeena?). Laadukasta papukahvia saa siis about 20-30 eurolla kilo (riippuen mistä tilaa ja mitä laatua - mutta jokainen näistä varmasti laadukkaampaa kuin tuo podin sisältö). Kilolla erotusta tulee hinnassa siis 17-27 euroa. Kahvia kuluu noin kaksi kiloa kuukaudessa (ainakin minulla), joten vuodessa tuo tekee 408-648 euroa. Tuosta hintahaarukassa löytää jo varsin hyviä myllyjä...
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: japa - Toukokuu 11, 2009, 21:16:27 ip
viimeisin innovaatio on tämä ExtractMoJo™ (http://software.terroircoffee.com/) systeemi, josta esim. Andy Schecterin lyhyt yhteenveto täällä (http://www.portafilter.net/2008/10/got-mojo_15.html)).
$639 (http://software.terroircoffee.com/Detail_esepressoB.asp), ei ihan minun kukkarolle :)
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: Fixx - Toukokuu 12, 2009, 11:50:14 ap
Minkä hintaisia nuo E.S.E. podit yleensä ottaen ovat (en tiedä kun en käytä)?
Juu eipä paljoa halvemmalla saa. Podien käyttö tulee väistämättä noin kaksi kertaa kalliimmaksi kuin irtokahvi. Podeissa maksetaan helppoudesta, joskaan ei irtokahvin käyttö nyt juuri vaikeampaa ole oikeasti.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: cartman - Toukokuu 12, 2009, 12:06:54 ip
Juu eipä paljoa halvemmalla saa. Podien käyttö tulee väistämättä noin kaksi kertaa kalliimmaksi kuin irtokahvi. Podeissa maksetaan helppoudesta, joskaan ei irtokahvin käyttö nyt juuri vaikeampaa ole oikeasti.

Riippuu ympäristöstä. Esimerkiksi toimistossa, pienessä minikeittiössä, podit ovat helkkarin paljon helpompia, kuin irtokahvi. Eikä irtokahvia voi edes käyttää, pitäisi olla papuja ja mylly. Sellainen harvoin onnistuu. Sitäpaitsi podit (ainakin ne, joita olen itse nähnyt) on pakattu yksin kappalein, ilmatiiviisti. Sekin on parempi vaihtoehto, kuin hyvin avattu ja tuuletettu kaupan purupussi. Arvaas vaan, miten monessa "gourmet" ravintolassa tuodaan pöytään espresso, joka on tehty podeista... Ei helppouden, vaan podin tuoreuden takia.
     
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: migu2 - Toukokuu 12, 2009, 13:08:13 ip
Tuli maistettua Italian reissulla Nespressolla tehtyä kahvia. Makuvaihtoehtojahan on varmaan triljoona erilaista, mutta tämä oli "ristretto" -niminen podi.

Laite lämpenee parissa minuutissa käyttövalmiiksi. Podi kahvaan, kahva koneeseen ja uutto käyntiin. Liruttelin jotain n. 20 sekunnin shotteja, juomaa tuli varmaan 30-40 ml. "Cremaa" shottiin tuli n. sentin verran. Makua voisi kuvailla jotain "oikean" espresson ja mokkapannun väliltä. Maku ei sinäänsä aiheuta mitään hurmosta mutta maistuvaa, ihan juotavaa kahvia se on. Laite on niin naurettavan helppo käyttää, joten tommoista voisi jopa harkita ostavansa esim. kiireiselle työpaikalle.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: akallio - Toukokuu 13, 2009, 10:58:19 ap
On tässä jo keskusteltu useammin sivullisen verran normaalisti, joten jos nyt siirryttäisiin asioiden ylianalysoimiseen?

Podissa on "tuuletettua" kahvia pakattu tiukkaan ilmatiiviiseen pakettiin. En tiedä mikä on jauhatuksen karkeus, ehkä hieman normaalia espressoa karkeampi? Koska systeemi on täysin automatisoitu, niin en usko että siinä käytetään espressokarkeutta, koska se on lähellä tukkeutumispistettä ja siksi hyvin vaikea automatisoida.

Tällä tavoin hapen aiheuttamat tuhot on varmaankin saatu eliminoitua tehokkaasti. Ongelmaksi kuitenkin tulee, että kahvissa ei ole hiilidioksidia ja niinpä siitä ei saa oikeaa espressouuttoa. Kone kuitenkin pukkaa creman, mitenköhän se tapahtuu?

Mainittiin että kotimalleissa uuttopaine on 19 baaria, mutta se lähinnä tarkoittanee että niissä ei ole paineen säätelyä vaan pumppu painaa täydellä teholla. Jos vastassa on tuultettu kahvikakku, niin todellisuudessa paine ei päässe kuitenkaan nousemaan mitenkään korkeaksi.

Muistelin myös, että Nespresso-podit on korkeampia kuin ESE-podit. Oliko näin? Olisikohan sillä vaikutusta uuttoon?
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: migu2 - Toukokuu 13, 2009, 11:41:21 ap

Muistelin myös, että Nespresso-podit on korkeampia kuin ESE-podit. Oliko näin? Olisikohan sillä vaikutusta uuttoon?


Joo siis nehän ovat täysin erilaiset. Ese-podi on kiekko siinä harsokankaassa ja Nespresso käyttää "kapselia", joka on muovia ja siinä päässä folio, joka rikkoontuu kun kapselin laittaa kahvaan/koneeseen.

Uuttopaineesta on mahdoton sanoa mitään. Uuttoaika on kyllä ihan ok, sillä 20-25 sekunnissa saa mukiin 30-40 milliä juomaa.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 13, 2009, 18:41:24 ip
Podissa on "tuuletettua" kahvia pakattu tiukkaan ilmatiiviiseen pakettiin.

Miksi se muuten pitäisi tuulettaa? Minusta 7g kahvimäärään sitoutunut hiilidioksidi ei aiheuttane mitenkään valtavaa painetta - mikäli aiheuttaisi niin silloin puolenkilon tuulettamattomat valmiiksijauhetut paketit luokiteltaisiin varmaan jo viuhkamiinoiksi.

Kone kuitenkin pukkaa creman, mitenköhän se tapahtuu?

Tuotettaneen "purskuttelemalla" valmiiksi uutettua nestettä jollain sopivalla metodilla - vastannee painekahvojen tapaa.

Uuttoaika on kyllä ihan ok, sillä 20-25 sekunnissa saa mukiin 30-40 milliä juomaa.

Nyt ei voi tietää onko nespressossa tuo uuttoaika tuollainen vain siitä syystä että kuluttaja olettaa sen olevan tällainen. Eli voi olla hyvinkin säädetty keinotekoisesti noin. Mistä sitä tiettää jos vaikka puoliksi lyhyemmällä uuttoajalla olisi mahdollista saada vastaava nespressojuoma - prosessihan poikkeaa espressouutosta merkittävästi.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: migu2 - Toukokuu 13, 2009, 20:45:23 ip
Nyt ei voi tietää onko nespressossa tuo uuttoaika tuollainen vain siitä syystä että kuluttaja olettaa sen olevan tällainen. Eli voi olla hyvinkin säädetty keinotekoisesti noin. Mistä sitä tiettää jos vaikka puoliksi lyhyemmällä uuttoajalla olisi mahdollista saada vastaava nespressojuoma - prosessihan poikkeaa espressouutosta merkittävästi.

Uuttoajan voi säätää ihan niinkuin itse haluaa. Laite toimii periaatteessa niinkuin tavallinen espressokeitin. Jauheen sijasta kahvassa on kapseli. Kokeilin eri uuttoaikoja ja lyhyemmellä uutolla toki juomasta tuli tuhdimpaa (parempaa?).
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 13, 2009, 20:50:55 ip
Uuttoajan voi säätää ihan niinkuin itse haluaa.

Saako sen siis valuttamaan kahvin hitaammin/nopeammin?

Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: migu2 - Toukokuu 14, 2009, 09:13:14 ap
Saako sen siis valuttamaan kahvin hitaammin/nopeammin?


Eipä ainakaan tuunaamatta :). Laitteen äänestä päätellen jonkinlainen opv tai vastaava koneen sisällä voisi jopa ollakin.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 14, 2009, 10:16:44 ap
Eipä ainakaan tuunaamatta :). Laitteen äänestä päätellen jonkinlainen opv tai vastaava koneen sisällä voisi jopa ollakin.

Eli uuttoaika "säätyy" katkaisemalla uutto aiemmin tai myöhemmin. Tällöinhän se ei siis varsinaisesti säädy mihinkään - normaalistihan uuttojan säätäminen ymmärretään niin että sama määrä kahvia on mahdollista uuttaa eri ajassa - esim. 30ml 20,25 tai 30 sekunnissa (jauhatusta/annosta säätämällä).
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: migu2 - Toukokuu 14, 2009, 10:55:54 ap
Eli uuttoaika "säätyy" katkaisemalla uutto aiemmin tai myöhemmin. Tällöinhän se ei siis varsinaisesti säädy mihinkään - normaalistihan uuttojan säätäminen ymmärretään niin että sama määrä kahvia on mahdollista uuttaa eri ajassa - esim. 30ml 20,25 tai 30 sekunnissa (jauhatusta/annosta säätämällä).

Aivan... No kuitenkin mukiin tulevan kahvin määrän pystyy sentään säätämään :).
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: akallio - Toukokuu 14, 2009, 11:15:53 ap
Miksi se muuten pitäisi tuulettaa? Minusta 7g kahvimäärään sitoutunut hiilidioksidi ei aiheuttane mitenkään valtavaa painetta - mikäli aiheuttaisi niin silloin puolenkilon tuulettamattomat valmiiksijauhetut paketit luokiteltaisiin varmaan jo viuhkamiinoiksi.

Jos juuri jauhettu kahvi pakataan tiukkaan foliokapseliin, niin eihän se olisi enää kovin tiukka joidenkin minuuttien jälkeen? Sama juttu kuin tiiliskivikahvin kanssa.

Tuotettaneen "purskuttelemalla" valmiiksi uutettua nestettä jollain sopivalla metodilla - vastannee painekahvojen tapaa.

Niin voisi kuvitella, mutta tietääkö joku tarkemmin? Meinaan että voisiko olla että crema syntyy jopa aidosti. Kapseli on muodoltaan muistikuvieni mukaan niin paksu, että sellainen kahvikakku ei soveltuisi normaaliin espressokäyttöön. Mutta voisiko olla, että valmiiksi jauhetulla paksu podi toimisi paremmin?
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: razzatta - Toukokuu 14, 2009, 17:46:39 ip
Mä olin juuri kolme päivää hommissa eräässä vilkkaassa studiossa, jossa oli tuollainen Nespresso Pro kovassa käytössä (Pro-mallin kapsulit ovat niitä ufon muotoisia ja tiettävästi parempia).

Nespressoa tuli itsekin juotua toistakymmentä kuppia.

Omassa henkilökohtaisessa skaalassani Nespresso sijoittui luontevasti omalle paikalleen täysin juomakelvottoman "työpaikka-termoskannu-kultakatriinan" ja asiaan vihkiytyneen baristan pavuista huolella valmistaman espresson väliin. Ja helppokäyttöisyytensä vuoksi puolustaa hyvin paikkaansa työpaikka-laitteena ja varmasti monissa kodeissakin.

Kone puhdisteli välillä itse itseään laskemalla vettä läpi ja vanhojen podikuorien pois siivoaminen ja muut ylläpitotoimet oli helppoja ja kaikki ohikulkijat osasivat (tai oppivat minuutissa) käyttämään sitä ja kahvi näytti maistuvan.

Nespresso-laitteen vieressä oli sellainen erillinen maitovaahto-automaatti-härpäke, josta sai napin painalluksella jotain maitovaahdon tapaista. Sen tuotoksiin ei tehnyt mieli koskea, kun on päässyt mikrovaahdon makuun, mutta hyvin nekin näytti porukoille maistuvan :)

Otin muuten pari Nespresso kapsulia taskuun ja halkaisin juuri yhden. Sisältä löytyi 7 grammaa sellaista melko karkeaa kahvipurua tiukahkoon pakattuna. En ole ikinä käyttänyt valmiiksi jauhettua espressoa, mutta tämä voisi ehkä olla aika lähellä sellaista. Karkeampaa kuin omasta myllystä tuleva, mutta hienompaa kuin suodatinjauhatus..? Voin ottaa kuvan jos kiinnostaa?




Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 15, 2009, 20:52:29 ip
Jos juuri jauhettu kahvi pakataan tiukkaan foliokapseliin, niin eihän se olisi enää kovin tiukka joidenkin minuuttien jälkeen? Sama juttu kuin tiiliskivikahvin kanssa.

Nespressohan pakataan kai tällaisiin (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nespresso-Kapseln.jpg) kapseleihin? Tuollainenhan muuttu vain tiukemmaksi jahka hiilidioksidia vapautuu. Tilanne on siis täysin erilainen kuin noissa tiiliskivissä. Eihän (käsittääkseni) noita tiilisikivikahvejakaan tarvitse täysin hiilidioksidittomiksi tuulettaa, riittää että lähtee vain suurin "potku" pois ja tämä tapahtuu jauhetussa kahvissa varsin nopeasti. Tiiliskivihän pysyy tiiliskivenä (puhutaan siis kahvipaketeista) ilmanpaineen ansiosta. Mikäli sisältä ei löydy tarpeeksi vastapainetta niin tiiliskivi säilyttää muotonsa.
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: akallio - Toukokuu 18, 2009, 10:21:47 ap
Nespressohan pakataan kai tällaisiin (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nespresso-Kapseln.jpg) kapseleihin? Tuollainenhan muuttu vain tiukemmaksi jahka hiilidioksidia vapautuu. Tilanne on siis täysin erilainen kuin noissa tiiliskivissä.

En nyt ihan täysin ymmärrä. Koitin vähän surffailla, mutta en löytänyt kuvausta miten kapselit täytetään. Tarkoitatko että niihin jauhetaan kahvi suoraan sisään ja kapseli on sen verran jämäkkä että hiilidioksidin synnyttämä paine ei haittaa?
Otsikko: Vs: Nespresso?
Kirjoitti: jiitee - Toukokuu 18, 2009, 10:35:25 ap
En nyt ihan täysin ymmärrä. Koitin vähän surffailla, mutta en löytänyt kuvausta miten kapselit täytetään. Tarkoitatko että niihin jauhetaan kahvi suoraan sisään ja kapseli on sen verran jämäkkä että hiilidioksidin synnyttämä paine ei haittaa?

Milloin tuo paine siis haittaisi? Toisin sanoen kuinka paljon siellä pitäisi olla hiilidioksidia jotta sen aihettama kaasunpaine rikkoisi mitään?

Kilosta paahdettua kahvia irtoaa siis hiilidioksidia 7-10 litraa josta voi laskeskella 7g jauheen tuottavan korkeintaan 50-70 millilitraa hiilidioksidikaasua. Eli jos noista kapseleista on pakkausvaiheessa imaistu pikkaisenkin ilmaa pihalle, niin en oikein näe miten tuommoinen hiilidioksidimäärä voisi aiheuttaa ongelmia. (?)