Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Sociel - Kesäkuu 15, 2010, 00:32:00 ap
-
Olen lähdössä Riikaan lentokoneella, ja koska kyseinen tapahtuma vaatii siirtymän Turusta Tampereelle, luottamuksen VR:n (Venaile Rauhassa) palveluihin on suorastaan valtava, lähdemme seiskan junalla, kun lento lähtee puolilta päivin :)
Tästä seuraa harmittavasti mahdollisuus tutustua pikaisesti Tampereen kahvitarjontaan. Tarkoitus olisi käydä mennessä testaamassa Laukontorin Kahveli (http://www.torikahvilakahveli.fi) ja takastullessa Valo (http://www.kahvilavalo.fi/).
Onko jommastakummasta jotain suositeltavaa? Jotain mitä ei voi jättää tilaamatta, tms.
-
Suosittelen käväisemään kahvila Runossa jos aikaa riittää
http://www.kahvilaruno.fi/
-
Suosittelen käväisemään kahvila Runossa jos aikaa riittää
http://www.kahvilaruno.fi/
Kieltämättä kahvila Runo on erittäin viihtyisä ja heillä on konditoriapuoli hallussa. Kahvi tosin ei ollut mitenkään poikkeuksellisen hyvää, joskaan ei pahaakaan.
-
Kävin Kahvelissa ja olin erittäinkin yllättynyt miten jostain "vaan torilta" voi saada hyvää kahvia. :o
Mutta totta se on!
Lisäksi söin perinteisen vohvelin mansikkahillolla, ja se oli ihanan iso ja rapea.
Hinta-laatusuhde oli siellä todellakin kohdallaan.
Kannattaa käydä testaamassa. ;)
-
Valo on tietenkin "the" kahvila Tampereella, enkä ole muita uskaltanut kokeillakaan - paitsi Kahvelia kesällä.
Mutta löytyykö kaupungista hyvää aamukahvilaa talvikaudella? Valo kun aukeaa vasta yhdeltätoista.
Paino siis hyvässä, ihmisen valmistamassa kahvissa. Syötävä on toissijaista.
-
Valo on ruvennut ilmeisesti paahtotouhuihin mukaan. Facebookista kopioitua:
"Pikkuhiljaa oma pienpaahtimotoiminta on saatu Valossa käyntiin! Ensimmäinen espressosekoitus myllyssä ja hyllyssä. Makea, pehmeä ja miellyttävä Daterra Yellow bourbonista ja Etopia Sidamosta. Suodatinkahvina tummahko brasilialainen Daterra Bourbon. Tervetuloa maistamaan!"
Kuvasta katsottuna varttisäkille hintaa reilu kahdeksan euroa.
En vielä itse ole ehtinyt testaamaan joten tarkempia makuarvosteluja on paha antaa.
-
Terveisiä mansesta. Espresso oli teknisesti hyvä, ei kitkerä/karvas, yli-/aliuuttunut. itse pidän hapokkaammista sekoituksista, mutta kyllä silti menisin myös seuraavana päivänä uudelleen, jos olisin tampereella.
-
Kävin juuri kokeilemassa Tampereen Stockan kulman takan sijaitsevaa Taikapapua. Papuina siellä käytettiin Mokkamestareiden tarjoomaa sekä jotain Italialaista. Kyseinen kahvila alkaa lähiaikoina paahtamaan itse papujaan. Tulossa on ainakin Etiopiasta Sidamoa ja Kaffaa.
Sain tuosta jälkimmäisestä Etiopialaisesta oikein maistuvan tuplashotin, ja parempi puolisko sai eteensä maistuvan ja hienolla latteartilla kyllästetyn capan missä papuina oli käytetty jotain tummaa Italialaista.
Suosittelen!
-
Myös taikapapu tuli testattua, kun ei jaksanut enää kävellä Valoon. Ihan asiallinen tuplashotti mokkamestareiden pavuista. Toki tässäkin olisin tykännyt hieman hapokaammasta/kirkkaammasta makuprofiilista.
Hieman asian vierestä: hain myös italialaistyyppiset jätskit plevnan/ P-freckelin kupeesta. Jätski oli hyvää, mutta riistohinta! 2 palloa maksoi 4,5e. Annos oli kuitenkin naurettavan pieni. Vaivoin sain jättää sanomatta, helsingin jäätelötehtaan kioskeista yhden pallon annos on isompi kuin nyt saamani.
-
Taas läpikulkumatkalla tampereella. Lounaalla kauppahalliin. erinomainen lounas 4 vuodenaikaa -ravintolassa. Sen jälkeen etsimään espressoa. Linkosuoon kahvila oli ainoa, jossa näkyi oikea kone ja mylly. Espresso oli kauheata kuraa. Ekan siemauksen jälkeen mietin haluanko suuhuni jäävän tälläisen maun. En halunnut ja kahvi jäi juomattomana pöytään.
-
Kuva kertonee kaiken
-
Eipä Tampereella kuin nuo Taikapapu ja Valo ole käymisen arvoisia. Laitteita on toki monessa paikassa, mutta ei niitä osata käyttää joten mieluusti jättää välistä.
-
Eipä Tampereella kuin nuo Taikapapu ja Valo ole käymisen arvoisia. Laitteita on toki monessa paikassa, mutta ei niitä osata käyttää joten mieluusti jättää välistä.
Jaa, onko Runossakin sama ongelma? Itse olen siellä käydessä saanut aina hyvän espresson, mutta en tietenkään käy Tampereella kuin muutaman kerran vuodessa, ehkä silloin on osunut kohdalle se hommansa osaava "barista". Runo on minusta mukava ja viihtyisä paikka.
-
Aah hyvä huomio ihan unohdin Runon. Valitettavasti en ole kyseisessä mestassa käynyt joten laitetaan listalla kohdalle bubbling under ja käydään tarkistamassa paikka. Muistaakseni/kuulemani mukaan arvokkaammasta päästä tosin kaikkialla Tampereella kahvi maksaa mansikoita kun vertaa esimerkiksi Helsingin hintoihin. Ei saa sinkkushottia mistään hinnalla joka alkaisi ykkösellä.
-
Mahtaakohan Tampereelta löytyä mitään liikettä, mistä saattaisi löytää "hieman vakavemmin otettavia" kahvinvalmistustarvikkeita? Siis tamppereita, knockboxeja yms.? Olisi mukava ostaa välillä kaupastakin, siis muustakin kuin e-kaupasta!
Itse olen Porista, mutta Tampere kun on niin nurkalla, niin kelpaa tiedot Tampereenkin liikkeistä.
-
Mahtaakohan Tampereelta löytyä mitään liikettä, mistä saattaisi löytää "hieman vakavemmin otettavia" kahvinvalmistustarvikkeita? Siis tamppereita, knockboxeja yms.? Olisi mukava ostaa välillä kaupastakin, siis muustakin kuin e-kaupasta!
Itse olen Porista, mutta Tampere kun on niin nurkalla, niin kelpaa tiedot Tampereenkin liikkeistä.
Täältä sain lahjaksi maitokannun sekä lusikoita. En oo koskaan ite käyny vaikka tuossa lähistöllä onkin. Pitää joku päivä käydä tutustumassa. Nettisivut on surkeat, mutta jos joskus pyörähdät treella niin varmaankin käymisen arvoinen paikka ja on vielä ihan ydinkeskustassa.
www.keittiokattaus.f
-
Mukava lukea muidenkin kokemuksista. Vietin heinäkuun alussa kolme päivää Tampereelle, ja uteliaana henkilönä koetin metsästää siellä kelvollista kappukiinoa. Jäi kyllä tosi lattea kuva kaikista viidestä kokemastani paikasta. Parissa "ketjupaikassa" riitti yksi hörppäisy; toinen oli polttavan kuumaa ja toisessa koostumus kuin huonosti vatkattua partavaahtoa. Kahveli voitti kyllä koostumuksellaan, mutta muistaakseni jäin vielä kaipaamaan varsinaista kahvinmakua.
Sen sijaan hyvä fiilis jäi paikallisesta olut-tarjonnasta!
-
Et tainnut käydä Valossa tai Taikapavussa/Tampereen Paahtimolla?
Noiden kahden ns. varman paikan lisäksi Aamuruskosta sai ainakin kanssa ihan hyvää essoa. Ei silti, olutharrastajan mekka Tampere pitkälti on.
-
Et tainnut käydä Valossa tai Taikapavussa/Tampereen Paahtimolla?
Noiden kahden ns. varman paikan lisäksi Aamuruskosta sai ainakin kanssa ihan hyvää essoa.
Itse asiassa kävin. Kun en millään muistanut nimiä, niin varmistin juuri kartalta, että em. paikoissa kävin kummassakin. Taikapavussa otin perään suodatinkahvin.
En vielä ole menettänyt uskoa kenenkään suosituksiin/kehuihin, että uusintaa odotellessa... :P
-
Taikapavussa otin perään suodatinkahvin.
No sinnehän se monissa paikoissa tarjottu kahvi kuuluukin ;D 8)
-
No sinnehän se monissa paikoissa tarjottu kahvi kuuluukin ;D 8)
Kah, tässähän saa helposti kovin kyseenalaista kunniaa... 8) Mutta kieltämättä. :)
-
Löysimpäs tänne foorumeille etsiskellessäni barista inffoa ja törmäsin tähän aiheeseen. Mun mielestä Tampereen Paahtimon Taikapavussa ja Espresso Barissa on parhaimmat kahvit. Varsinkin Capuccino sidamolla on loistava. Espresso Barissa saa itse valita kahvin espressopohjan joka on mun mielestä loistavaa. Tiedän ainakin mitä juon. Sitten huomasin että tampereen paahtimon sivuilta voi tilata kotiin ihan papujakin. Mulla vanhemmat asuu vähän syrjemmässä ja on sitten oman innostuksen kautta innostunu kahvista enemmän. Toi verkkokauppa kahville on käytännöllinen.
Kahvila runossa on hyvät konditoria tuotteet ja espresso oli hyvää kun viimeks kävin. Onhan siitä aikaa.
-
Kävin itse kanssa tänään Tampereen paahtimon Espresso Bar:ssa. Mukavalla sijainnilla melkein heti keskustorin bussipysäkkien vieressä.
Tuplaespresso oli maittavaa, tehty Cubano pavuista. Makuva en vielä näin noviisina osaa kauheasti kuvailla, mutta luonnehtisin kahvia täyteläiseksi, tummaksi ja hiukan tupakkaiseksi.
Papuja voi ostaa mukaan ja niitä säilytetään korkeissa muovi tai lasituubeissa, joissa on messinkiset kansi- ja annostelija.
Valikoimissa oli noin 10 eri papuvaihtoehtoa.
Joista sekoitukset oli paahdettu n. viikko sitten ja mm. Sidamo eilen. Hintaa kaikilla kahveilla oli 200g á 5€ tai 25€/kg.
Varmasti käyn uudestaankin, nyt Silvialla keittelemään Sidamoa. ;)
-
Tampereen paahtimon espressobar on kyllä hyvällä paikalla mutta kahvissa on toistaiseksi toivomisen varaa. Paahdot ovat todella mustia ja kahveissa maistuu pelkkä paahtoaste(ranskis). Papujen ominaismaut ei kyllä erotu hiilen ja savun alta. Kieltämättä Tampereen kahvikulttuuri on nyt vasta heräämässä ja tampereen paahtimo tuo hieman väriä katukuvaan. Kahvila valo on toistaiseksi asiantuntevin kahvila Tampereella. Myös heillä on alkanut pienpaahtimo pyörimään. Laadusta vastaa cuptasting kilpailuissakin pärjännyt Pekka Heinonen. Toivotetaan Tampereen paahtimo tervetulleeksi tänne kiakkokaupunkiin. ja tosiaan Kesällä hyvää kahvia saa laukontorilta kahvelista :D
-
Tampereen paahtimon espressobar on kyllä hyvällä paikalla mutta kahvissa on toistaiseksi toivomisen varaa. Paahdot ovat todella mustia ja kahveissa maistuu pelkkä paahtoaste(ranskis). Papujen ominaismaut ei kyllä erotu hiilen ja savun alta. Kieltämättä Tampereen kahvikulttuuri on nyt vasta heräämässä ja tampereen paahtimo tuo hieman väriä katukuvaan. Kahvila valo on toistaiseksi asiantuntevin kahvila Tampereella. Myös heillä on alkanut pienpaahtimo pyörimään. Laadusta vastaa cuptasting kilpailuissakin pärjännyt Pekka Heinonen. Toivotetaan Tampereen paahtimo tervetulleeksi tänne kiakkokaupunkiin. ja tosiaan Kesällä hyvää kahvia saa laukontorilta kahvelista :D
Mahtaako johtua valmistustavasta, kun itse Aeropressillä americano-tyylistä tehden sekä Sidamo etta Cubano ovat sangen pehmeitä ja kummankin ominaismaut erottuvat mallikkaasti...
-
Voisin hieman kompata Masaa tässä, sillä ainakin tällä hetkellä myllyssä oleva Cubano on tosi tummaa ja papu osin jopa vähän öljyistä pinnaltaan. Ei tuosta ainakaan oma suosikki tule ja ikävä kyllä samaa täytyy sanoa edelliskertaisesta Sidamosta, vaikka siinä ei kyllä paahdon kannalta mitään vikaa sinänsä ollut, mutta maku ei vain istunut omaan suuhun lainkaan. Joka tapauksessa hyvä juttu että Tampereellakin löytyy vaihtoehtoisia paahtimoita, enkä aio Tampereen paahtimoakaan jatkossa sivuuttaa vaan täytyy testata myöhemmin lisää. Seuraavaksi jatkan kuitenkin Valon pavuilla, sillä ne on toimineet omaan makuun aina hyvin.
Jos viitsisi Ylöjärvelle ajella niin sieltähän löytyisi sitten Mokkamestareiden paahtimo. Onko muuten tietoa onko papuja myynnissä jossain kahvilassa tms Tampereella?
-
Kauppahallissa jokin kahviloista tai puodeista on myynyt. En ole ostanut mut muistan tiskillä nähneeni tänä syksynä.
-
No joo, eipä siinä kyllä paljoa pavun alkuperä maistu jos öljyt pinnassa... :(
-
Onko muuten tietoa onko papuja myynnissä jossain kahvilassa tms Tampereella?
Sokoksen ruokakaupasta löytyy mokkamestareita irtomyynnissä. Josko ne vasta minusta ovatkin liian tummia.
-
Itse jätän myös Mokkakärventäjien paahdot hyllyyn. Pari kertaa haksahtanut ostamaan ja pikimustaa papua ovat olleet.
-
Itse en ole Mokkamestareiden papuja kuin kerran testannut eikä jäänyt mitenkään ihmeemmin mieleen, mutta on ollut tarkoituksena testata silti uudelleen. Ihan hyvä siis tietää ettei nyt ainakaan sinne Ylöjärvelle asti välttämättä kannata pelkästään niitä papuja lähteä hakemaan.
-
Seuraavista Mokkamestarien tämänhetkisistä kahveista löytyy omia kokemuksia
etiopialaiset Wote ja Sidamo: hedelmäisiä hapokkuuteen taipuvaisia
brasilialainen Daterra Sweet Yellow, pehmeä matalahappoinen
intialainen Robusta
Näistä sitten joko yhtä lajia kerrallaan tai paria kolmea fiiliksen mukaan sekoitellen, espressona tai cappuccinona. Myllynä HG One, joten sekoitusta voi vaihdella vaikka kuppi kerrallaan.
Ei nää mitään erityisen tummia paahtoja ole, mutta inasen verran tummempia jos vertailukohtana on erikoiskahvimarkkinoiden trendikkäät vaaleat espressot. Itse juon noita vaaleampia mielummin pannukahvina tai aeropressinä
Mokkamestarien kuubalaista Turquinoa mielelläni käyttäisin enemmänkin, mutta se paahdetaan ranskalaispaahtoon, mikä on espressona minun makuuni aivan liian tumma, eikä vaaleampaa paahtoerää ollut tarjolla ilman isoa tilausmäärää.
-
Mahtaako johtua valmistustavasta, kun itse Aeropressillä americano-tyylistä tehden sekä Sidamo etta Cubano ovat sangen pehmeitä ja kummankin ominaismaut erottuvat mallikkaasti...
Hyvä että on löytynyt mieleinen valmistustapa. Olen valmistanut Tampereen paahtimon kahveja la pavonilla sekä rocket cellinillä. Lopulta pressopannulla tullut miellyttävin lopputulos. Tampereen kauppahallista löytyy muuten mama's corner, josta saa kaffan kahveja tuoreena. mokkamestareiden kahveja saa tuoreena kauppahallin aarrepuoti ihanuudesta, jos ei halua ylöjärvelle ajaa.
-
Tampereen paahtimon espressobar on kyllä hyvällä paikalla mutta kahvissa on toistaiseksi toivomisen varaa. Paahdot ovat todella mustia ja kahveissa maistuu pelkkä paahtoaste(ranskis). Papujen ominaismaut ei kyllä erotu hiilen ja savun alta.
Tässä syksyn aikana taitaa tuollainen 10kg olla kulunut Paahtimon papuja niin jonkunlainen näkemys on syntynyt. Oma vakio on Cubano, jonka lopputulos on erittäin tarkka käytetystä myllystä ja lämpötilasta. Omilla kamoilla syntyy hyvinkin täyteläistä, suklaista juomaa (Bezzera BB105 ja Ecm Giotto). Kuitenkin viikonloppuna tuli keiteltyä yksi boilerisella LaPavonin Domus Barilla Cubanoa. Lopputulos oli edellämainitun kaltainen, erittäin hiilinen ja savuinen, uutto sinänsä oli erittäin nätti. Seuraamalla boilerin sykliä sain myöhemmin kuitenkin aikaiseksi Espressobarin kahvia muistuttavan shotin. Tarkkana sen lämpötilan kanssa siis.
-
Ecm giotto on aikalailla sama vehje kuin käyttämäni rocket cellini :) ja saan kyllä täyteläistä särvintä cubanosta. Se savuisuus ei omaan makuuni sovi niin hyvin, mutta hyvä että essobaari on löytäny kanta-asiakkaan...
-
Uusi forumilla huomasin olevan kiinnostavaa keskustelua joten liityin mukaan.
Tampereella on tullut kahviloissa pyörittyä aikas paljon, itse olen tykästynyt Tampereen Paahtimo :n Afrikkalaisiin kuten sidamo, Kenya AA ja Kaffa :n hunapu, joista keittelen kotonani aeropressillä pitkiä americanoja.
Tuosta savuisuudesta näissä kahveissa ei ole kyllä ollut hajuakaan ??? mielestäni kahvit ovat nimenomaan hapokkaan ja maukkaan rungon combo.
Mieheni taasen keittelee la paviaanilla Cubanoa päivittäin ja tykkää savuisesta ominaismausta joka on minulle hitusen "jätkämäinen".
Valon kahveista olen maistellut muutamia kuten Etiopia tirtira ja jotain toista vaaleapaahtoista, olikohan Guatemala. Maku myös kunnossa mutta en saanut niin paljoa irti ulottuvuuksia, kuin vakkareistani.
Valossa käyn kylläkin yhtä usein kahvilla, kun tampereen paahtimon paikoissa. Joten kaikille vain peukut pystyyn ja jatkakaa samaan malliin.
EDIT. Mylly meillä on Ranchilio Rocky
-
Eilen Pirkkalasta ajellessani huomasin, että seudulle on tulossa "uusi" toimija. Pitääpä käydä tutustumassa kun saavat myymälän ovet auki: http://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/ (http://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/)
Kätevästi kotoa noin kilometri tuohon myymälälle, niin voi käydä vaikka jalkaisin hakemassa kiireellisimmät ;D
-
^ Niin Tuomas piti aikaisemmin Fresh Coffee Roasteryä, joten niistä tuhkista tuo lienee noussut.
-
Mielenkiintoinen kollaboraatiofirma.
-
Juu tuolta nettisivuilta löytyy tuo firman historia kaikessa värikkyydessään. Ihan mielenkiintoista tarinaa taustalla.
-
Loistava juttu kyllä. Melkein naapurista saa tuoretta tsufeeta.
-
Katsotaan miten toiminta on kehittynyt, sillä Fresh Coffeen paahdot eivät kyllä minua ainakaan vakuuttaneet. Monesti aika tummaa hiilipapua ja kahvitkin aika lailla perustylsiä.
-
Ainakin Pirkanmaanpaahtimolla on todella monta eri kahvia esillä nettisivuillaan. Toivottavasti aloittaisivat nettikaupan, niin voisi myös näin ei-Tamperelaisena kokeilla heidän kahvejaan.
-
Katsotaan miten toiminta on kehittynyt, sillä Fresh Coffeen paahdot eivät kyllä minua ainakaan vakuuttaneet. Monesti aika tummaa hiilipapua ja kahvitkin aika lailla perustylsiä.
Joo, kaiken juonteelle antamasi palautteen perusteella Tampereella ei mene kovin lujaa ;-)
-
Katsotaan miten toiminta on kehittynyt, sillä Fresh Coffeen paahdot eivät kyllä minua ainakaan vakuuttaneet. Monesti aika tummaa hiilipapua ja kahvitkin aika lailla perustylsiä.
No, ainakin nettisivujen mukaan paahdot olisivat tyypillisemmin vaaleita ja keskipaahtoisia kuin tummia. Mutta se tuntuu vaihtelevan kamalasti, että mikä on tummaa ja mikä ei.
-
Luulempa, että koska kahvila Valon Pekkakin mukana niin ihan hyviä vaaleitakin paahtoja pitäisi olla tulossa. Tampereen paras shotti kuitenkin taitaa valua hänen toimestaan Valon LaMarzocosta..
-
Joo, kaiken juonteelle antamasi palautteen perusteella Tampereella ei mene kovin lujaa ;-)
Toisaalta ei mene minullakaan :D. Noh, maistiaisia odotellessa...
-
Valolle plussaa ja uudelle paahtimolle kanssa. Odotukset on korkealla.
Tuohon tummempi vs vaaleampi pohdiskeluun haluan vain lisätä, että melkoisen erilaisia kahvin jauhatusasteen ja määrän asetuksia eri paahdot vaativat, joten olen joskus itsekin dissannut jotain totutusta poikkeavaa papua vaikka syy olikin malttamattomuudessa etsiä juuri sille kahville sopivat parametrit.
-
No jos paahtimo paahtaa hiiilipapuja, niin ei siihen jauhatukset enää auta ::)
-
No jos paahtimo paahtaa hiiilipapuja, niin ei siihen jauhatukset enää auta ::)
Ei auta ei, mutta välillä tuntuu, että normi italialaista espressopaahtoa (4/5) moititaan liian tummaksi tavalla, jota omat havainnot eivät tue.
-
Ei auta ei, mutta välillä tuntuu, että normi italialaista espressopaahtoa (4/5) moititaan liian tummaksi tavalla, jota omat havainnot eivät tue.
No italialaiset espressopaahdot ovat asia erikseen, jos siis valtamerkeistä puhutaan. Ei minulla niitä vastaan mitään ole, tavallaan tietää about mitä saa kun niitä ostaa.
Lähinnä Freshin kohdalla ihmetytti kova mainostaminen SO-kahvien kohdalla ja sitten pussia avatessa vastassa olikin ylipaahdettua öljypapua.
-
Öljyt pavun pinnassa jäävät kyllä itselläkin mielummin kaupan hyllyyn. Pirkanmaan paahtimon nettisivujen perusteella moneen makuun pitäisi kahveja olla tarjolla. Mielenkiinnolla odotan mm kuubalaisia, joissa Mokkamestarien paahto on ollut liian tumma (5/5) omaan makuuni.
-
Kävin ja mukaan tarttui pussillinen nimikettä "Brazil Sunrise". Perjantaina paahdettu ja ulkoisesti oikeinkin nättejä papuja. Pitää vielä maistella, kunhan pääsee vääntäytymään töistä kotiin.
-
Kävin ja mukaan tarttui pussillinen nimikettä "Brazil Sunrise". Perjantaina paahdettu ja ulkoisesti oikeinkin nättejä papuja. Pitää vielä maistella, kunhan pääsee vääntäytymään töistä kotiin.
Eikös tämä foorumi ole ihan käyttäjien kokemuksille eikä itse paahtimon työntekijöille tarkoitettu? Paistaa kyllä vähän liian boldisti läpi uusi käyttäjätunnus.. Samana päivänä, kun avaatte facebooksivut ja webbisivut. Mutta onhan sosiaalinen media nykyään kova juttu.
Sano nyt viellä, että Brazil Sunrise oli kyllä Suomen parasta kahvia ja kilpailijoiden kahvi on kuraa.
;D
-
Mitäs kahvi maksaa tuolla Pirkanmaan paahtimolla?
-
Eikös tämä foorumi ole ihan käyttäjien kokemuksille eikä itse paahtimon työntekijöille tarkoitettu? Paistaa kyllä vähän liian boldisti läpi uusi käyttäjätunnus.. Samana päivänä, kun avaatte facebooksivut ja webbisivut. Mutta onhan sosiaalinen media nykyään kova juttu.
Sano nyt viellä, että Brazil Sunrise oli kyllä Suomen parasta kahvia ja kilpailijoiden kahvi on kuraa.
;D
Arvasin, että tähän varmaan päästään ennen pitkää ;D Huoli pois, ei ole meikäläisellä mitään tekoa ko. firman kanssa, vaan tällä kertaa ihan puhdas sattuma kyseessä, jos(?) sattuneet päivämäärät kohdilleen.
Jäi vähän latteaksi kokemus kyllä tuon nyt ostetun laadun kanssa, ehkä uuden myllyn kanssa on vielä vähän hakemista karkeuden kohdalla, että ehtii Aeropressin kanssa uuttua kunnolla.
-
pirkanmaan paahtimo testattu ja kaksi eri espressoa tarttui mukaan. Loisto espressosekoitus oli pehmeä ja maistuva. Brazil bruzzi on vielä kokeilematta. 2x250g oli sen 13€ (paha sanoa oliko joku avajaistarjous kun hintalappuja ei vielä näkynyt missään) Hiukan vielä keskeneräinen esillepano on mutta pääasia on että paahdin käy kuumana. paahtajalla oli myös aikaa esitellä paikkoja. Viereisestä wigrenin tehtaanmyymälästä hain makkaroita halvalla mut ei siitä sen enempää.
-
Pirkanmaan paahtimon Cuba Turquino maistui paahtoasteella 4/5, Brassi Sweet Yellow ja Etiopian Sidamo Natural samaten. Vielä en tiedä tuleeko kuubalaisen lisäksi näistä muista vakkarikahveja, mutta ihan hyviä vaihtoehtoja nää on. Eivät ole tummia, mutteivät vaaleitakaan. Hapokkaiden espressojen ystävät eivät välttämättä löydä näistä omiaan.
-
Testailinpa pirkanmaan paahtimon sidamoa ja mieheni cubalaista.
Vertailimme Tampereenpaahtimon vastaaviin ja tuntui, että ei millää irronnut samaa makua vastaavaa laatua.
Kahvit olivat jokseenkin mauttomia ja tylsiä.
Täytyy hakea tulevaisuudessa viellä muita laatuja.
Jokseenkin jäi heidän toiminnastaa väkisin väännetty olo ja olisin toivonut että olisi jotain uutta eikä samaa, kuin muilla mutta huonommin.
-
Minusta taas Tampereen paahtimolta saa vain ja ainoastaan makuuni liian tummaksi paahdettua kahvia.
One trick pony, kun vaaleinta pyytäessään on paahtoaste 4/5 ja sellaiseksikin minusta tumma. Ikinä en ole saanut heiltä juuri tuon vaaleampaa paahtoa.
Pirkanmaan paahtimo sentäs paahtaa muitakin paahtoasteita kuin tummaa.
Tietty jos on tottunut tummaan, niin sama kahvi vaaleapaahtoisena on kovinkin erilainen. Minä tulin ostaneeksi tuota sidamoa jokin aika sitten, ja kyllä se minusta hintansa haukkui vallan hyvin. Paahtoaste 2/5.
-
Olen juonut kaffan keniaa joka on todella vaaleata kuten tampereenpaahtimon keffa ja kenia jotka ovat myös kaukana 4/5 paahdosta.
Käyn esprssobarilla usein koska on koulu reitilläni ja voin sanoa, että on tasaisesti vaaleita kahveja koska itse juon melkeinpä vain vaaleita, taikka kahveja missä on ominaismakuja kuten tampereenpaahtimon sidamo.
Enkä moiti pirkannmaan paahtimon vastaavia tuotteita mutta olen tätä mieltä asiasta ja olen kuullut muutamalta ylioppilaskaveriltani aivan samaa testattuaan heidän kahveja.
-
Aika keskustelua testasin myös Pirknamaan Paahtimolta 3 kahvia aiempi brazzi, sidamo ja loisto espresso.
Ainoa joka erottui joukosta oli espresso ja sidamoa ei voi edes verrata Tampereen Paahtimon sidamoon roskiin meinas pavut lentää. Espressoa menen vielä hakemaan joskus.
-
Olen juonut kaffan keniaa joka on todella vaaleata kuten tampereenpaahtimon keffa ja kenia jotka ovat myös kaukana 4/5 paahdosta.
Viimeksi juurikin ostin Tampereen paahtimolta Kenia AA -kahvia, paahtoaste 4/5. Vaaleampia ei ollut.
Onkohan mulla ollut huono tuuri käydessäni siellä, vai mistä on kyse, kun minä en ole heiltä kaipaamiani vaaleapaahtoisia löytänyt.
Pitänee poiketa useammin katsomassa.
-
Olen juonut kaffan keniaa joka on todella vaaleata kuten tampereenpaahtimon keffa ja kenia jotka ovat myös kaukana 4/5 paahdosta.
Käyn esprssobarilla usein koska on koulu reitilläni ja voin sanoa, että on tasaisesti vaaleita kahveja koska itse juon melkeinpä vain vaaleita, taikka kahveja missä on ominaismakuja kuten tampereenpaahtimon sidamo.
Enkä moiti pirkannmaan paahtimon vastaavia tuotteita mutta olen tätä mieltä asiasta ja olen kuullut muutamalta ylioppilaskaveriltani aivan samaa testattuaan heidän kahveja.
No jos YLIOPPILAAT noin sanoo, niin sitten! Ja varmaan tuota koulua kannattaa vielä käydä - voi oppia kirjoittamaan, joskus käyttämään välimerkkejä, yhdyssanoja, viittauksia ja muita käteviä juttuja. ::) ::)
-
Yleisesti Tampereen Paahtimon paahtoaste on astetta tummempi verrattuna esimerkiksi Turun kahvipaahtimoon esimerkiksi Sidamon osalta. Tampereen Paahtimon Sidamosta on kuitenkin mahdollista uuttaa hyvinkin hapokasta ja suht selkeän makuista espressoa, joten ottaen huomioon erittäin alhaisen kilohinnan ja papujen hyvän kierron (=tuoretta papua ~aina) on arkipäivien valinta selvä.
-
Reissua Lempäälään tiedossa. Myydäänkös Pirkanmaan kahveja missään kaupassa Tampereen seudulla? Ideaparkissa? Paahtimon myymälä kun näyttää olevan viikonloppuisin kiinni.
-
Kauppahallissa ainakin öon näkynyt mokkamestareita. Veikkaisin että myös Sokoksella ja Stockalla. Lisäksi keskustassa on useita kahviloita joista saa.
-
Itsekin oisin just Stockaa ja Sokosta veikannut, mutta täytyy kyl myöntää että varmaa havaintoa Pirkanmaan paahtimon tuotteista ei ole...mutta se piti sanomani että Tampereen paahtimon kahvilat ovat juurikin noiden kyseisten kauppojen naapureina.
-
Stockmannilla on Pirkanmaan paahtimon kahveja. Tosin tuoreudesta ei aina ole takuita.
Lähiruokapuoti Lempi, Tammelantorin reunalla (oikeammin Emil Aaltosen puiston reunalla), myy myös Pirkanmaan paahtimon kahveja.
-
Eikä ne vastaile Pirkanmaan paahtimosta myöskään omien sivujensa kyselyihin.
-
^ Okei, no onpas outoa ???
Tällä kertaa meni niin ristiin aikataulut etten kerennyt kauppoihin ollenkaan... ensi kerralla sitten.
-
Tuolta löytyy syy: http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=3565.0
T. Teme
-
Otetaanpa tämä ketju taas nykyaikaan. Huomenna menossa työmatkalle Tampereeseen ja on tietenkin runsaasti luppoaikaa. Missäköhän mahtaisin saada (siis ihan oikeasti) hyvän tuplaesson? Entä kannattaako jotakin papuja tuoda kotiinpäin?
-
^Juotavaa essoa omaan makuun olen saanut Mokkamestareilta siellä myös hyvä papuvalikoima. Vaihtuvuus aika suurta joten ei hajua mitä uutuuksia on tällä hetkellä hyllyssä.
Kehuja olen kuullut myös Pala Caffesta. Tätä en ole itse testannut. Hyvänä puolena, että täältä saa tuoreita Pirkanmaan Paahtimon tuotteita.
-
Onkin vähän epäaktiivisempi tämä palsta, kuin mitä kuvittelin. Kiitos suosituksista, varmaan ensi kerralla sitten.
Osittain tietämättömyyden, pitkälti ajanpuutteen vuoksi päädyin paikallisen suosittelemana Kaffeliin. Tarjosivat J&S:n papuja, otin Bellaa, ja jopa säätivät myllyä. Lopputulos ei sinällään ollut mikään elämys, mutta ihan kelvollinen. Parempaa kuin suurin osa mitä olen Helsingissä saanut, eli ihan juotavaa. Vähän tuli semmoinen 90% suklaa mieleen, eli vähän kitkerää.
Jos kiinnostaa, niin suosittelija kehui Tampereen Paahtimon kahvilaa parhaaksi.
-
^Tampereen paahtimolla on paahtoasteikko siellä todella tummassa päässä. Ei taida 3/5 paahtoa löytyä heiltä edes ollenkaan. Kahvilassa en ole aikoihin vieraillut, joten tästä paha sanoa mitään.
-
Hehe, ehkä ihan hyvä etten mennyt. Suosittelija olikin vanhempi leidi, joten maku voi olla tummempaan päin. Tämän hetken pavuksi menin ostamaan 5/5 Giustoa ja se on ihan hirveetä myrkkyä >_<... En tiiä, et onko siitä mahdollista saada juotavaa, kun en vielä oikein osaa, mutta haju ei ainakaan viittaa sen olevan mahdollista =D
-
Mistäs Tamperelaiset nykyisellään ostaa papunsa, vai tilaako kaikki muutkin kahvinsa netistä? Keskustassa ei taida olla vieläkään Mokkamestareiden lisäksi yhtään myymälää, mistä saisi tuoretta papua muuten kuin kamalalla säkällä? Tavallisten ruokakauppojenkin valikoimat tuntuu heikenneen viime aikoina huonosta onnettomiksi.
Kahwen olemassaolo on tiedossa, mutta nyt olisi akuutti tarve, ja perjantaiaukiolo ei tässä nyt toimi. Pirkanmaan paahtimo on liian kaukana.
-
Onkos Tampereen paahtimo vaihtanut sijaintiaan Stockan takaa?
-
Onkos Tampereen paahtimo vaihtanut sijaintiaan Stockan takaa?
Sijaitsee nykyisin Nokialla. Eipä mitään tietoa, että mistä tuotakaan saisi ostettua. En kyllä kaipaakaan, nettisivujen mukaan tarjolla on paahtoasteet 3-5 (/5), ja ainakin ennen tuo keskipaahtokin oli todella tummaa.
Heikko on Tampereen tilanne nykyisin. Kumma, että kahvitarjonta on maan toiseksi suurimmassa oikeassa kaupungissa näin huono. (Espoo on esikaupunki) Entinen kotikaupunkini Lahtikin taitaa päihittää Tampereen keskustan kahvitarjonnassa.
Tuolloin tammikuussa ratkaisin tilanteen Mokkamestareilla. Palvelivat hyvin. Aika harvakseltaan on tullut mokkamestareiden kahveja hankittua, vikana ollut heilläkin kovin tummat paahdot, mutta nyt sain kyllä vallan kelvollista vaaleaa Etiopialaista. (Olisikohan ollut Etiopia Alemayehu Natural)
-
Pirkanmaan Paahtimolta ja Kahwelta on tullut tilailtua ihan kelvollisia papuja, näistä Kahwe mielestäni laadukkaampi, mutta Pirkanmaa edullisempi. Toisaalta Kahwe on Hatanpäässä ja Pirkanmaan Paahtimo Sarankulmassa, että keskustan alueella eivät sijaitse.
-
Mistä tamperelaisesta kahvilasta saisi hyvän espresson? Pari ilmeistä vaihtoehtoa testattu ja elämys on edelleen kokematta. En ole erityisen paneutuneesti etsinytkään, mutta edellisen kerran saanut hyvän tamperelaisen mustan Valosta ja sen jälkeen onkin tullut otettua lähinnä maidolla.
-
Mistä tamperelaisesta kahvilasta saisi hyvän espresson? Pari ilmeistä vaihtoehtoa testattu ja elämys on edelleen kokematta. En ole erityisen paneutuneesti etsinytkään, mutta edellisen kerran saanut hyvän tamperelaisen mustan Valosta ja sen jälkeen onkin tullut otettua lähinnä maidolla.
Nähdäkseni Valon lopetettua ei kaupungista ole saanut erityisen hyvää kahvia mistään. Kaffila Aleksis Kiven ja Hallituskadun kulmassa tarjoaa siedettävä kahvia kivassa miljöössä. Sen parempaa en osaa neuvoa, josko en ole uusiin tulokkaisiin useampaan vuoteen edes yrittänyt tutustua.
-
Viime vuosina aina kun oon Mokkamestareilla käynyt, espresso on ollut ihan kohdallansa. Tekevätköhän he pourovereitakin? Sitten on se yksi pyöräkahvila, ja toinen jonkin sortin rahankeruuvaiheessa.