Ihan uteliaisuuttani kysyn..
"
Oletko maistanut "kunnon espressoa"?
Itselläni oli, ja on edelleen jollain tasolla Europiccola, eli siis vipukone. Ajattelin saavani loistavaa kahvia, mutta vaihtaessani laadukkaaseen "pumppukoneeseen" ero oli kyllä aika merkittävä.. En odota vielä saavani läheskään kaikkea irti laitteistani, mutta ehkä ajan kuluessa...
En ole kyllä kunnolla säätänyt tuon Europiccolan kanssa toisen koneen saamisen jälkeen, että ehkä siitäkin saisi taas parempaa, kunhan jaksaisi leikkiä lämmitysaikojen yms kanssa."
Espressoa en juo pääsääntöisesti vaan Capuccinoa joka sekin vaatíi hyvän kahvin alle maistuakseen. Noin "amatöörifyysikkona" noteerasin
että omistamani Pavonin pumppukone ei - niin kuin se on rakennettu
voi tuottaa taatusti kuumaa ja paineellista vettä kuten kahvakone. Manometrilla varustetussa kahvakoneessa sekä lämpötila ja paine on heti arvioitavissa ja koko tankki on yhtä lämmin kun taas Pavonin pumppukone lämmiittää huomattavan pientä vesimäärää jota se jatkaa
"kylmällä" vedellä pumppauksen alettua. Pitäisin tasaisen tuloksen saamista kahvakoneella huomattavasti varmempana jos vesi saa olla täyslämpöistä suodatuksen aikana.
PS Espressosta tiedän sen verran että huonosta kahvista ei saa millään
keittimellä hyvää espressoa ja hyvänkin kahvin saa pilattua suodattamalla se haaleaan veteen.