Esim. 9bar ei tietenkään ole mikään absoluuttinen parhaan mahdollisen espresson tae. Paineprofiloitavien keittimien omistajat ulkomaiden foorumeilla ovat keskustelleet tästä "jonkin verran".
Sopiva virtauma, millä paineella se nyt sitten tuleekin, lienee tärkeämpi. Ei tosiaan varmaan tarkka 9 baria ole mikään autuaaksi tekevä, mutta tuntuu että suuret poikkeamat, esmi. MCaLin 6 bar, vähän jännittäisi.
Ei oikein hankintaprosessi ala konvergoitua, mutta vaihtoehdot olen saanut aikaiseksi:
-Pavoni, hintaluokka 350-500€ uutena, pre-milleniumeihin en enää puutu
-Cremina, käytettyänä 600-2400€, uudehkot stabiilimpia, mutta jenkit nurisee laadun heikkenemisestä...
-PV, 1100€, minikokoisen grupon takia en harkitsekaan muuta kuin 2-gruppoista
-60-80-luvun isogruppoinen dipperi, 400-1000€, kunnostuksineen varmaan lähemmäs 1000€, susiruman voi saada halvallakin.
Valintaa hankaloittaa se, että laitteen täytyy olla joko matalampi, kuin 48cm tai vaihtoehtoisesti syvyyttä max 42 cm. Jopa viimemainitusta kuvittelen löytäneeni mitat täyttävän ehdokin. Sen sijaan Stregat, Londiumit ja kumppanit ovat sopimatton syviä ja korkeita