Harmi jo näin on. Mitään vaaleaa essoa en ole hakemassakaan, mutta kuten kirjoittelin aikaisemmin, niin en mitään Italialaistakaan. Sellaista karrelle poltettua perus Italiaa saa kuitenkin suht halvalla maailmalta. Sellaisesta en alkaisi 40€ kilo maksamaan.
No katsotaan mitä sieltä tulee.
Älä vielä hirveästi huolestu. Ainakin vielä helmikuun puolivälissä Turusta tuli ihan mainiota papua. Ehkä Migulle oli sattunut jonkun harjoittelijan paahtama satsi, tai jotain muuta mystistä?
Fazenda Passeiota tuli myös filsupaahtona eikä ero niiden välillä ollut silmin nähden mitenkään erityisen suuren suuri. Enemmänkin espressopaahdossa lienee ollut vain pidempi paahtoaika? Molemmista sai btw, hyvän espresson valutettua.
Mutta enpä tajua, miten en heti hiffannut hehkuttaa SqM:n Sweetshopia, kun kerran espressopavun perään kysellään. Sehän on sellainen kausipaahto, joka muuttuu tuon tuosta, mutta perusperiaate pysyy aina samana: jotain ihan muuta kuin perinteinen espresso.
Parhaimmillaan se on ollut lähes tajunnanräjäyttävää ja kerran sai minut jopa nauramaan ääneen, että nytpä on aika hauskanmakuinen espresso.
Vielä ehtinee ennen Brexitiä tilaamaan:
https://shop.squaremilecoffee.com/products/sweet-shopTätä kyseistä kahden ruandalaisen pavun blendiä en ole (ainakaan vielä ja itse asiassa pakkasestakin löytyy vain vanhempaa versiota) testannut. Jos haluaa varman päälle pelata, niin ottaa kylkeen Red Brickiä, joka on vähän helpompi (ja halvempi) blendi. Tosin tällä hetkellä se on sekoitettu puhtaasti amerikkalaisista pavuista. Ruandalaista näytti olevan myös single origin -espressona.