Migu on oikeassa siinä, että Silviasta on varmaankin vuosien saatossa kirjoitettu enemmän kuin mistään muusta espressokeittimestä.
On aika vaikea sanoa mitään nyrkkisääntöä siihen, milloin shotti tulee valuttaa, koska se riippuu siitä mitä halutaan. Mutta olettaisin, että silloin kun valo sammuu, lämpötila on korkeimmillaan (termostaatti kytkee lämmityselementin pois) ja silloin kun se syttyy lämpö on alhaisimmillaan (lämmitys menee päälle). Silvian ääripäiden ero ero on muistaakseni kymmenisen asteen luokkaa, joten sillä on suuri merkitys, missä vaiheessa sykliä shotin valuttaa.
Se on sitten maku- ja papuasia, milloin optimihetki koittaa. Vaaleammilla paahdoilla lämpötilan on hyvä olla korkeampi kuin italialaishenkisemmilä paahdoilla. Olennaista on se, että osaa toistaa asiat täsmällisesti. Siinä esim. sekuntikello auttaa. Jos korkein lämpötila tuntuu liian kovalta, niin odottelee sitten vaikka 15s valon sammumisesta ennen kuin valuttaa shotin jne... PIDin asentaminen helpottaisi tietysti paljon.
Silvian lämpenemisaika lienee jossain puolen tunnin kieppeillä, jos yhtään voi vetää johtopäätöksiä siitä, miten oma single boilerini aikoinaan käyttäytyi - 45min, niin varmasti ollaan riittävissä lämmöissä. Itselläni oli tapana valuttaa ensin shotti ja sitten vaahdottaa maito. Sillä tavalla oikean espressolämpötilan hakeminen tuntui helpommalta. Toisin päin tehdessä, pitää ensin odottaa että lämpö laskee alarajalle ja sitten taas ylös. Toki ajoituksen voi kellottaa myös alarajan mukaan, jos niin haluaa.