Tämä nyt koskee dolce gustoa, mutta jos saan kapselista suoraan cafe au laitin tai "skinny cappuccinon", niin kovasti kiinnostaisi tietää millä kahvilla on näin kermainen koostumus.
Dolce Gusto on ihan eriasia kuin nespresso, vaikka omistaja onkin sama. Olen yhden joulun tuskaillut Dolce Guston kanssa, ja kelvottomampaa välinettä en ole ikinä missään tavannut. Edes lyhyeksi jättämällä mikään espresso ei ollut edes cappuccinona (siis itse oikeasta maidosta erikseen tein enkä niiden omasta kapselista) juotavaa. Kelvottominta viemäritavaraa mitä olen ikinä juonut. Nespresso on jumalten nektaria siihen verrattuna, eikä ne nespressokaan ole kovin kummoista.
Dolce Guston kapselihat tehdään kaksivaiheisesti, että espresso on ensin yhdessä kapselissa ja sitten se maito tai muut karamellimakuaineet toisessa kapselissa. Cappuccinot siis tehdään tekemällä ensin espresson kaltainen litku yhdestä kapselista ja sitten maito toisen kapselin maitojauheesta. Aivan sietämätöntä ja juomakelvottominta kuraa mitä olen ikinä juonut. Ja siihen lasken mukaan erinäiset epäilyttävät kahviautomaatit.
Nespresso-koneet taas tekevät aina vain espressonkaltaista juomaa ja maidot vaahdotetaan erikseen oikeasta maidosta.
Mutta siis elintarvikelakia rikkovat, jos siellä on jotain pikakahvia seassa kun ilmoittavat että siellä on vain
"Paahdettua ja jauhettua kahvia".
Aika lyhyeksi pitäisi vaan espressot jättää noin pienellä kahvimäärällä.
En ole itse vielä löytänyt ainoatakaan nespresson kapselia, joka ei maistuisi päivänselvästi paljon paremmalta 25ml pituudella kuin oletuksena olevalla 40ml pituudella. Itseasiassa se optimi sattaa jopa olla alle tuon nespresson 25ml minimin.