Minullakin on vielä harjoitukset menossa.
Se on tosiaankin totta, että tällä kokemuksella ei etukäteen pysty sanomaan aivan tarkasti, mitä kupista kullakin kerralla löytyy.
Eka shotti on helpoimmin arvattavissa:
Itse lasken hiukan vettä kahvan läpi heti kun paine sallii (keitin ei ole vielä täysin lämmin).
Tämän jälkeen irroitan kahvasta sihdin ja laitan jauheen siihen, (kahva on kiinni koneessa).
Tässä välissä päästän hiukan höyryä, tämäkin ennen valon sammumista.
Sitten odotan, että gruppo on "sopivan kuuma" (80 astetta?). Nyt asetan sihdin kahvaan ja annan senkin lämmetä pikku hetken.
Sitten vipu ylös hitaasti, ettei kakku hajoa ilman tullessa kakun läpi!
Nyt pidän vipua ylhäällä noin 10 sec. Jos nokasta näkyy tulevan aivan vähän, tai ei juurikaan -kahvia, on jauhatus suunnilleen oikein. Olen laskeskellut, että noin 5 kilon paineella jos painan vipua, niin uuttopaine on 9 kp vaiheilla. Alasveto kestää ehkä 15 - 20 sec.
Tampperiksi olen kelpuuttanut muovikahvaisen Espresso Gear vimpaimen. Jokuhan mainitsi, että se ei olisi hyvä? Minulle se kelpaa tuohon keittimeen oikein mainiosti. Piccolahan ei aivan kovaa tamppausta kaipaa. Kokonaan metallisesta eivät taas herkät hyppyseni tykkää.
Korjatkaa kokeneemmat, jos huomaatte parannettavaa...
Olli