Mitenkäs tuon lämmityksen yms. kanssa pitäisi toimia, jos esim. aamulla yritän saada koneen mahdollisimman nopeasti lämpimäksi?
Ja minkälaiset proseduurit on tarpeellisia ennen uuttoa tuolla kokoonpanolla? Jos jollakin olisi kertoa "kahvinkeiton työvaiheet" alusta loppuun lähinnä kyseisen kokoonpanon osalta
Olematta kovin tieteellinen, heti loikataan sängystä vieterinä ja kone päälle, tai jos haluaa ottaa varman päälle: ajastimella vaikka varttia ennen kellonsoittoa, muutaman minuutin, tai sen vartin päästä suhautellaan vähän höyrypillistä, ja joka tapauksessa vartin päästä voi jo lorottaa lämmityshuuhtelua grupon kautta jotta gruppo ja kahva lämpiäisi. Vartti lisää ja lisää lorottelua, ja kiireinen voi jo siinä alkaa valmistelemaan muuta: kupit esiin, niihin lorotetaan lämmittävää vettä (koneen päällä ne eivät ole vielä ehtineet lämmitä), kahva irti ja kuivatus liinalla/jauhetaan purut kahvaan/kahvikeon tasoitus, paakkujen poisto/tamppaus/kahva koneeseen/ kone päälle, (kuivatut?) kupit alle ja n. 30s. uutto.
Itse lämmitin Oskaria ehkä 20min, mutta nuo kuristimet hidastavat lämpiämistä. Ja tulin myös suhautelleeksi aika usein, höyryn habituksesta; kosteudesta, "kuivuudesta" kun myös alkaa nähdä koneen valmiutta, varsinkin siihen maidonlämmitykseen/vaahdotukseen. Jos tuo vacuum valve on asennettu, ei sinänsä lämmityksen aikana tarvitse suhautella, mutta ei siinä mitään menetäkään -katsellessa erilaisia höyryjä...
Fiilis on aika mahtava, kun kotona odottaa kuulemma todella iso paketti emännän mukaan. Hän ei luonnollisesti tiedä koko tilauksesta mitään Sanoin, että pitää tutkia töiden jälkeen mikä paketti se on
Heh. Kyllä se aika iso paketti vaan onkin. Se ensimmäinen boilerin täyttö, se pitää tehdä osissa, ettei pumppu kuumene. Vaikka 60s. ja virrat pois, pieni vartoominen ja uudestaan. Oliskos niin että se tilttaa itse 90s. jälkeen?