Vedensuodattimesta keskustelu ei oikein sovi keittimien, myllyjen & tarvikkeiden alle, mutta on sen verran laitelähtöistä, että voipi olla hengeltään parempi tässä kuin Muussa kahviaiheisessa keskustelussa.
Vedensuodatin kiinnostaa yleisemmin kuin espresson kannalta, mutta ajattelin, että juuri täältä voisi löytyä tarkoilla makunystyröillä varustettuja hengenheimolaisia, jotka olisivat jo vakiinnuttaneet vedensuodattimen muun laitearsenaalin joukkoon laadukkaan espresson varmistamiseksi. Olisi mielenkiintoista kuulla valintaperusteista ja kokemuksista! Toki eri paikoissa erot vesijohtovedessä ovat varmasti sen verran suuret, että samantyyppinen suodatustapa ja -laite ei sovi kaikkialle. Itse olen Helsingin Veden ja siis Päijänne-tunnelin veden vaikutuspiirissä. Vaikka paikallinen vesijohtovesi onkin aika ajoin todistettu laadukkaaksi julkisessa sanassa, ilmeisesti puhdistusprosessista johtuvat sivumaut haittaavat aika usein. Ja koska espressosta 90+ prosenttia on vettä...