Pitää mainita vielä uunissa paahtaminen. Sitäkin olen välillä kokeillut. Palopisteitä ei tule samalla tavalla kuin rännärillä. Paahtotuloskin on yllättävän tasainen, kun muistaa kerran sekoittaa nopeasti papuja paahdon aikana. Mutta maku on hieman lattea.
Mistähän tuo lateus johtuu? :arrow: Itse olen miettinyt johtuisiko se liaasta avaruudesta "paahtokammiossa". Eli pavut eivät ole tarpeeksi kosketutksissa savun kanssa. Tämä on oma teoriani, eikä välttämättä lainkaan oikeaan osuva.
Helsingissä Hakaniemen kauppahallin kahvikauppias sanoi, että uunipaahdossa pavut pitäisi laittaa lasipullossa uuniin, jolloin pullo imaisee lämmön itseensä ja pitää savun pullon sisällä. En ole kokeillut. Olisiko tuossa teistä järkeä?
Itse mietin miten epätasaisesti pullossa useassa kerroksessa olevat pavut sitten paahtuvat? Tuntuisi aika epätasaista jälkeä tulevan, tai sitten pulloa pitää välillä pyörittää... :?: