Muutama mieltä askarruttava kysymys vipukoneista ja juurikin tästä Londiniumista. Jos käyttäjillä on hetki aikaa vastailla, kiitos.
Kuinka kauan shotin ”valmistumisen” jälkeen kahvia vielä tippuu grouposta. Voinko nopeuttaa uuden shotin tekemistä jotenkin, jos teen perättäisiä kahveja. Joku kuvaili tässä ketjussa että voi vapauttaa paineet aikaisemmin ja irroittaa kahvan grouposta.
Irtoaako kahvi siististi portafilteristä valmistumisen jälkeen. Tuleeko portafilterin huuhtelusta tippa-altaaseen sotkua? Laskeeko ylimääräiset huuhtelut groupon lämpötilaa jos teen useamman kahvin peräkkäin tällä menetelmällä?
Mikä vaihe vipukoneessa lisää veden valumisen määrää vai onko se vakio groupon rakenteen takia?
Olen päivittämässä kalustoa Londinium R eikä vipukoneet ole ennestään tuttuja. Olen kuitenkin vakuuttunut että tämän siirron jälkeen ei tarvitse joka vuosi päivitellä.
Reilu 200 shottia Londinium R takana.
- Hyvin ne kahvinapit irtoaa ilman suurempia sotkuja - ei siis vetisiä nappeja.
- Tippa-astia on iso ja vetää itseensä useamman päivän huuhtelut tarvittaessa.
- Veden valumisen määrä on vakio n.55-60ml, josta osa kahvinkarkeudesta riippuen haihtuu puruun. Pre infusion vaiheella saattaa saada lisää vettä juomaan, mutta ei ole tarvinnut kokeilla.
- Useampi shotti valmistuu ilman pidempiä odotteluja. Viimeisen tipan jälkeen kahvan voi irroittaa ilman sotkua vaikka pientä painetta olisikin. Jos kahvikarkeus on mennyt liian hienoksi, niin sitten saattaa joutua tovi odottamaan - ei ole käynyt.
- Groupon lämpö perättäisiä kahveja valmistaessa? Ei löydy tarkempia mittareita kyseisiin mittauksiin, mutta mitä maailman foorumeilta olen lukenut niin pysyy.
Myllyyn jäävä vanhan kahvin sekoitus osittain sotkee poikkeuksellista makunautintoa jokaisella kupilla, joten tästä syystä juon aina tuplat x2. Uutta myllyä pienemmällä retentionilla seuraavalle hankintalistalle.
Pre-infusion paine on käsittääkseni 3,5bar (säädettävissä joo) en tiedä johtuuko siitä, mutta tummapaahtoiset kahvit ovat maistuneet hieman "tylsiltä" verrattuna aikaisemmin pumppukoneen valmistamaan lopputulokseen. Vaalea- / keskipaahtoiset espressot toisaalta erittäin kirkkailta ja hyviltä. Makunautinto osittain siirtynyt tummemmasta paahdosta vaaleampaan, toisaalta nekit tummapaahtoiset single-origin kahvit saattaisivat hyvinkin olla "muilla" mittareilla keski-tummapaahtoisia.
Kahvin valmistaminen on helppoa ja pre-infusion vaiheen jälkeen äänetön kahvin valmistuminen on mahtavaa.