Olisiko sitten menneisyyden painolastia, markkinoinnin helpottamista tai jotain muuta syyttäminen siitä ettei kantta tule.
Sitä ei vain ole tultu ajatelleeksi. Sweetmarias on tiedottanut asiasta Abidia ja käsittääkseni seuraavassa (valmistus?-) erässä tulee mukana kansikin (tai lasinalusta laajennetaan sopivasti).
Sopivan kokoinen lautanen on tosin itselläni hoitanut kannen virkaa oikein mainiosti.
En tiedä juuri mitään suodatinsuppiloista mutta eikö noissa ole kontaktiajat oletuksellisesti melko lyhyitä? Jäähtyykö se vesi siinä ajassa juomakelvottomaksi?
Veden lämmöllä on erittäin merkittävä vaikutus uuttumisnopeuteen (siis siihen miten kahvijauheesta irtoaa tavaraa). Normaalisti suodatinsuppilolla valmistettaessa siihen kahville tuodaan koko ajan lisää kuumaa ja raikasta vettä (vesikannusta) ja näin lämpötila pysyy helposti riittävän ylhäällä. Näissä haudusmenetelmissä kaikki vesi taas laitetaan sekaan kerralla ja sitten on valmistusastian tehtävä pitää huolta veden lämpötilasta joka muutenkin kyllästyessään menettää koko ajan "uuttovoimaansa". Tietysti aina voi pidentää uuttoaikaa, mutta tietyn pisteen jälkeen aletaan varmasti puhumaan kymmenistä minuuteista ennen kuin merkittävää eroa konsentraation suhteen alkaa syntymään.
Ja eikö se ole myöskin ihan kivaa, että kahvi on ~juotavan lämpöistä heti uuton jälkeen?
Itse annan kahvin levähtää laakeassa kupissa muutaman minuutin - vähintään sen verran että saan putsattua valmistusvälineet pois. Viilenee siinä ajassa yleensä sopivasti.
Niin, jos juo mustana, minä ainakin haluan että kahvi on kuumaa kun laitan siihen maitoa (joka yleensä on kylmää kun jääkaapissa asustaa) niin sitten on juotavan lämpöistä.
Voihan sen maidon laittaa ensin kuppiin ja lämmittää mikrossa. Kaataa/laskee sitten kahvin päälle.
Mutta jos nyt sen Abidin kanssa innostut laatukahveja testailemaan, niin maista ihmeessä aina ensin ilman maitoa. Itse käytin aikoinani (suodatinkahvissa) maitoa sillä sen lisäämisen jälkeen lopputulos parani. Tällä hetkellä maidon lisääminen tekee hyvästä keskinkertaista.