Sain päähäni kehitellä eräisiin pippaloihin jälkiruokakahvin, joka sopii jälkiruoan kanssa. Kysynpä siis että mitä olette mieltä suunnitelmista, ja oletteko itse joskus harrastaneet samaa.
Jälkiruoka on glögimausteinen. Ajattelin, että kahvi voisi olla aika hapan, koska jälkiruoka on makea. Ihan näppituntumalta veikkaisin, että hyvin pehmeä ja makea kahvi jäisi pliisuksi jälkiruoan kaverina - pitäisi siis olla sopivasti happoa, joka leikkaa makeuden läpi.
Toinen komponentti olisi sitten mausteisuus. Ja sitähän ei tietenkään synnytetä mausteilla, vaan valikoimalla mausteisia papuja. Pistin tällaisen paketin tilaukseen, katsotaan mitä niistä irtoaa:
Sumatra Lingtong Takengon
Guatemala El Bosque Amatitlan Bourbon
Old Brown Java
Ja sitten pohjaksi jotain sopivia peruspapuja.
Paahtoasteen jätän aika vaaleaksi, jotta saa happamuutta. En ihan klassiseen suomalaiseen äärivaaleaan, vaan vähän siitä yli.
Ja kahvin ajattelin valmistaa kultasuodattimella. Tavallisella jäisi aromit lähinnä siihen paperiin, pressokahvi olisi ehkä liian tuhtia tavan kahvinjuojille, ja espressolaitteita ei viitsi lähteä raahaamaan.