Vähän jo paahto vanhenemaan päin (itse pyrin käyttämään pavut parissa viikossa paahdosta, mutta eihän se tietenkään aina mene niin), mutta kyllä alle kuukauden ikäisistä luulisi cremaakin vielä kohtuullisesti irtoavan.
Annostustakin voi kokeilla pitää samana, mutta tiukentaa jauhatusta ja katsoa (ja maistaa) mitä tapahtuu. Sillä lailla pikku hiljaa alkaa valjeta, miten parametrien muuttaminen vaikuttaa makuun. Jos kaikkia muuttaa kerralla, niin säätämisen opettelu menee vähän vaikeamman kautta.
Toki voit pitää jauhatuksen samana ja lisätä vaan papujen määrää. Sitten maistella miten maku muuttuu.
Lämpötilan suhteen en paljon viitsi puhua, kun omassa hx:ssä ei ole lämpömittaria. 96 taitaa kuitenkin olla aika yläpäässä veden lämpötilaa. Luulisin että joku 93 olisi hyvä lähtökohta, mutta antaa tuplaboilerikäyttäjien kertoa siitä enemmän.
Periaatteessa säätämiseen voi ottaa lähtökohdaksi jotain seuraavaa: jos kahvi on liian laihaa, lisää annostusta, tai valuta tiukempi shotti.
Jos maku on kitkerä, uuta vähemmän. Jos maku on hapan, uuta enemmän. Uuttamiseen vaikuttavat lämpötila (kuumempi uuttaa enemmän), jauhatuskarkeus (hienompi karkeus uuttaa enemmän) ja kontaktiaika (pidempi aika uuttaa enemmän). Karkeuden muutos vaikuttaa kontaktiaikaan, ellei annostusta muuta ja niin poispäin. Pienin askelin ja yhtä muuttujaa kerrallaan fiksaamalla oppii aika nopeasti miten homma skulaa. Eihän tämä onneksi mitään kvanttiteoriaa ole.