Ilmoittaudun.
Olut on kylläkin minulle liian suuri kenttä, jotta jaksaisin siihen paneutua oikein ajatuksella.
Talviaikaan varsinkin kuuluu lauantain ohjelmaan käydä Belgessä (Hki) litkimässä pari kuppia, vaikkapa Leffeä.
Näitä kotimaisia oluita en viitsi oikeastaan juoda, ne ovat kaikki samanmakuisia pliisuja, homogeenisiä litkuja.
Onneksi saamme useimmiten kaupasta ostaa vaikkapa Urquellia, joka jo on oikeaa olutta, ainakin minun mittareilla maisteltuna. Minulle se onkin ehkä se keskiverto olut, jolla on hyvä kalibroida makunystyt.
Ja tosiaan, taannoin minulla oli tyttöystävä, jonka äiti oli todellinen sahdin mestari, poikansa oli vielä apteekkari. Sekin taisi edistää onnistumista... Oli kivaa, kun sai juoda hyvää sahtia mielin määrin. Yhtään ei sopinut silti humaltua, ole siinä sitten sen vahvan sahdin kanssa.
Ja tosiaan, kyllä Helsingissä olutvalikoimaa löytyy. Usein olenkin saanut asiantuntijan mukaani ja on helpompaa paneutua makuihin, kun saa neuvot ensin.
Kovin pitkäänhän noita laatuoluita ei pysty kerralla makustelemaan, aika vahvoja kun ovat.
O.K.