Ristretto
Kahvikeskustelu => Apua aloittelijoille => Aiheen aloitti: Tuutti - Maaliskuu 22, 2014, 17:56:30 ip
-
No niin, Silvia saapui taloon mutta mylly saapuu vasta kuukauden kuluttua. Tämä väliaikakin pitäisi kahvitella. Ostin kaupasta mitälie espressojauhatusta ja pettymys oli suuri. Kone ampuu vedet kahvin läpi viidessä sekunnissa ja maku on sen mukainen.
Osaako joku kertoa löytyykö marketeista tarpeeksi hienoksi rouhittua kaffia joka kävisi edes välttävästi koneeseeni.
PS. Melko sottasta puuhaa tämä kaffinkeittely ennen kuin rutiinit rupeavat muodostumaan ;D
-
Osaako joku kertoa löytyykö marketeista tarpeeksi hienoksi rouhittua kaffia joka kävisi edes välttävästi koneeseeni.
No eipä taida. Valitettavasti. Se on mokkapannukarkeus.
-
Toki voit aina jostain kahvipapuja myyvästä kahvilasta kysästä, josko voisivat sulle jauhaa espressojauhatusta ja kattoa toimiiko yhtään paremmin?
-
Selvä pyy. Se olisikin ollut aivan liian helppoa. No, täytyy siis nähdä hieman vaivaa asian eteen. Hassua, että paketin kyljessä on selvästi mokkapannun ja espressomasiinan kuvat. Kiitos vastauksista.
-
Selvä pyy. Se olisikin ollut aivan liian helppoa. No, täytyy siis nähdä hieman vaivaa asian eteen. Hassua, että paketin kyljessä on selvästi mokkapannun ja espressomasiinan kuvat. Kiitos vastauksista.
Espressomasiinoita on vain niin moneen lähtöön. Joku painekahvallinen kone saattaisi markettijauhatuksesta jonkun espressonkaltaisen tusauttaakin läpi.
Missä päin kysyjä asuu?
-
Lohjallahan minä. Täällä on kaksikin paahtimoa joista toinen on auki vain lauantaisin. Toisessa en ole vielä käynyt mutta eiköhän se googlettamalla löydy. Sieltä löytynee apu. Mutta kun nuo marketit on tuossa ihan vieressä ja mää oon niin laiska... :)
-
Kone ampuu vedet kahvin läpi viidessä sekunnissa ja maku on sen mukainen.
Pari konstia tulee mieleen joilla voi kokeilla uuttoajan pidentämistä:
- avaa höyrypilin hana uuttotapahtuman aikana
- lataa koneeseen niin paljon kahvipuruja että ne koskettavat suihkusihtiä ja aiheuttavat osittaisen tukkeutumisen suihkusihdin alueella
-
Ja on hyvä muistaa, että yllä mainituilla kikoilla uutettu espresso ei laadullisesti kilpaile sen kanssa, jota uutat kunhan saat myllyn :)
-
Onko Lohjan Prismalla/Cittarilla mylly jolla voit itse jauhaa kaupan papuja?
-
Onko Lohjan Prismalla/Cittarilla mylly jolla voit itse jauhaa kaupan papuja?
Mahtaneeko sekään yltää espressoon?
Kahvilan myllyt yltää, mutta pelkona siinäkin on: tuote, mihin päästään heti kotiintultua, siihen ei enää aamulla päästä, ja ylihuomena lorahtaa taas jo kuin liian karkealla...
-
Mahtaneeko sekään yltää espressoon?
Kahvilan myllyt yltää, mutta pelkona siinäkin on: tuote, mihin päästään heti kotiintultua, siihen ei enää aamulla päästä, ja ylihuomena lorahtaa taas jo kuin liian karkealla...
En ole ikinä itse kokeillut, mutta on taatusti hienompaa ja tuoreempaa kuin valmis mutterijauhatus. Kuinka hyvin se toimii riippuu tietenkin siitä mikä kone kyseisessä kaupassa sattuu olemaan.
-
mihin päästään heti kotiintultua, siihen ei enää aamulla päästä, ja ylihuomena lorahtaa taas jo kuin liian karkealla...
Siihen voinee onneksi jonkin verran vaikuttaa annostelulla... eikä uuden keittimen kanssa yksi kahvipaketti kauaa happane ;)
-
Lohjalla oli ainakin jossain vaiheessa siinä Sokoksen ruokapuolella (siis S-Marketissa) kahvimylly.
Tosin jos viitsit käydä Cafetoriassa, niin saat paljon parempaa (tuoretta) kahvia jauhettuna.
-
Silvian mukana tuli luultavasti kuminen läpyskä back flushia varten, saiskohan siitä "painekahvan" jos tekis muutaman reijän ja jättäs sen kaffekakun alle... :D
Sori, tämä nyt vaan oli taas tämmöinen..
-
(http://2.bp.blogspot.com/_wvoLtwni0kc/R7vBbM1ojII/AAAAAAAAO7E/fni8vl9LSG8/s400/macgyver_approves.jpg)
-
S-Marketissa ei ole enää jauhatusmahdollisuutta ja Cafetoria on auki vain lauantaisin. Kävin siellä toisessa, Lohjan Paahtimossa, Perttilässä. He jauhoivat ystävällisesti espressopavut hienoksi odotellessa. Noo nyt mentiin jo oikeaan suuntaan mutta olisin itse jauhanut kuitenkin vieläkin hienommaksi. Mutta eiköhän näillä eväillä jaksa muutaman viikon odotella. Maidonvaahdotus on tosi syvältä. Ihan hetki pitää vielä opetella :)
-
... Maidonvaahdotus on tosi syvältä. Ihan hetki pitää vielä opetella :)
Maidovaahdotuksen harjottelu halpenee huomattavasti kun käyttää vettä + tiskiainetta
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KxAvYoymUbM#t=135[/youtube]
-
Puhdistuksen määrä on myös vähäisempi kun ei tarvitse maitoa pyyhkiä pois.
Tiskiaine+vesi antaa myös mahdollisuuden tuottaa kuviointia (art) tyhjään kuppiin kaadettaessa. Kontrasti jää tällöin tosin hyvin vähäiseksi.
-
Voiko kahvia simuloida jollain? Värjättyä vettä?
-
Voiko kahvia simuloida jollain? Värjättyä vettä?
Lidlin kolalimppari?
-
Lidlin kolalimppari?
No ehkä ei.
Lähinnä siis meinasin, että täytyisikö koostumus saada just kohdilleen, vai kelpaako värjätty vesi, joka on hieman vähärasvaisempaa ja viskositeetiltaan toisenlaista kuin espresso. sitä voisi harjoitella mielenkiintoista latte-artia siniseksi värjätyllä vedellä ja keltaiseksi värjäryllä saippuavaahdolla :P
-
Veikkaisin että kuvioinnin harjoitteluun "pohjanesteeksi" soveltuvat useimmat nesteet: espresso, espresso josta on kuorittu crema pois, suodatinkahvi, kaakao, matcha, tee, vesi, värjätty vesi tai kolajuoma. Kuplista tosin taitaa koitua kosmeettista haittaa.
Itse olen onnistunut kuvioinnissa espresson, kaakaon ja veden kanssa, muita en ole kokeillut.
-
Laitanpa nyt tähän jatkoksi tilannekatsausta. Mylly tuli ajallaan. Sitten alkoi säätäminen. Reilu kilo meni papuja ennen kuin tajusin tehdä sen mitä olisi pitänyt tehdä heti; ostin vaa'an. Kun kahvin määrän sai vakioitua rupesi vihdoinkin tapahtumaan kehitystä. Nyt olen vihdoin päässyt siihen tilanteeseen, että 15g puruja tuottaa 25 s:ssa 28-32 g valmista kahvia. Juotavaa kahvia. Jee !!! Kyllä se tästä lähtee