Ristretto
Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: tirofaux - Toukokuu 30, 2016, 20:24:21 ip
-
Kirjassa "The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing -- Coffees Explored, Explained and Enjoyed" James Hoffmann antaa mielestäni ymmärtää että paahtajat antaisivat suosituksia annoskoosta. Suositus annoskoosta voisi olla esimerkiksi 18 g kahvipurua, josta tulisi valmistaa 36 g kahvijuomaa (tuplaespresso). Koetin vähän rivin välistä lukea tämän myös siten, että tällöin suositus olisi nimenomaan 18/36 eikä esimerkiksi 15/30, eli kyse ei ole vain purujen ja juoman välisestä 1/2-tyylisestä suhteesta.
Itse en ole omissa kahvipussukoissani havainnut suosituksia annoskoosta. Mitenkäs muut?
-
Enpä minäkään tähän hätään muista pussukoissa nänheeni annosohjeita, mutta joillain paahtimoiden webbisaiteilla kylläkin. Etunenässä Square Mile Coffee, johon Hoffa on hyvinkin linkkiintynyt.
-
Koetin vähän rivin välistä lukea tämän myös siten, että tällöin suositus olisi nimenomaan 18/36 eikä esimerkiksi 15/30, eli kyse ei ole vain purujen ja juoman välisestä 1/2-tyylisestä suhteesta.
En ole törmännyt, mutta onko tuo ero nyt sitten kuinka huikea ja miten? Niiku lähinnä tarkotan toisinnettavissa eri koneilla, mutta eri määrillä?
-
SqM kertoo reseptinsä lopuksi usein millä laitteistolla siihen on päädytty ja kertovat, että toisilla laitteilla voi toimia toisenlainen resepti. Yllätysyllätys... ;)
Tähän tyyliin, esim. nykyinen Red Brick:
"We would recommend the following recipe as a starting point:
Dose: 19 grams
Brew temperature: 201ºF-202ºF/94ºC-94.5ºC
Brew time: 28-32 sec
Total Volume: approx 50ml
Brew weight: 36-38 grams
This profile and recipe was developed on a Victoria Arduino VA388 Black Eagle with VST 20g baskets – so should be taken as a starting point, and not an absolute as different machines extract in different ways.
The recommended baskets for this espresso recipe are the VST 20g."
-
Join tuollaisen viime viikolla Berliinissä benrahimilla. Oli niin hyvä, että tilasin saman tien toisen. Tarkkaa duunia vaakojen kanssa. Kannattaa käydä benrahim.de.
-
SqM kertoo reseptinsä lopuksi usein millä laitteistolla siihen on päädytty ja kertovat, että toisilla laitteilla voi toimia toisenlainen resepti. Yllätysyllätys... ;)
Joo. Ovathan nuo ihan kiinnostavia, että millä asetuksilla se paahto on säädetty.