Oulussa meidän paikallisessa Lidl:ssä noita molempia laatuja oli ihan reilusti hyllyssä, mutten uskaltanut heti montaa pussia hamstrata ennekuin maistan. Parasta ennen 02/2011 eli lienekkö jo vanhaa??
Tuosta voisi päätellä, että kahvi on paahdettu 02/2009, eli kohtuullisen tuoretta markettikahviksi. Nyt, kun kahvit ovat Lidlin normaalissa valikoimassa, ei niitä kannata rohmuta. Tokihan pari pussia pitää aina olla "puskurivarastona" kaapissa.
Osaatteko muuten sanoa suurinpiirtein monta kuppia 500g pussita tuommoisella Krupsilla keittelee?
60-70.
Pitänee etsiä noita Tuomaksen juttuja, vaan aika tuttu maku tuli mielestäni tuosta Cafe Cremasta essona, ehkä aavistuksen "laiha"...
Suosittelen sinua käyttämään myllyn hienointa jauhatuskarkeutta. Kahvi muuttuu täyteläisemmäksi. Jos teet vaikka maitopohjaisen juoman, käytä surutta sitä "vahva kahvi" nappulaa. Se lisää kahvijauheen määrää annoksessa 30%, vahvempaahan siitä tulee!
Tähän asti olen tyytyväinen "sijoitukseeni", huomenna pitää kokeilla tuota vaahdottamista
Joo, siihen kapistukseen kehittyy melko nopeasti voimakas addiktio...
Vaahdottaminen ei ole tuolla tekniikalla tehdyn laitteen vahvin puoli. Itse en tee sitä lainkaan. Juon maitokahvini tyyliin Cafe con Leche, Cafe au Lait, Galao, whatever. En kaipaa kuplia sekaan. Laitan maidon kuppiin, kupin mikroon. Siellä lämpiää sekä maito että kuppi. Sitten kuppi Krupsin alle, vahva espresso sekaan (vesimääränä 30ml) ja hyvää tulee. Jos pavut ovat hentoisia maultaan, niin laitan kuppiin kaksi tavallista espressoa (vesimääränä silloin 20ml per annos).
Osaatko Cartman sanoa omista suosikeistasi jotain mitä kannattaisi kokeilla?...
...Vaan voihan se olla niinkin, että maku kehittyy vasta ajan myötä ja jossain vaiheessa tällaiset jutut on vähän kuin opettelis kävelemään.
Olen huono suosittelemaan, koska en pidä ns. italialaisesta paahdosta. Käytän espanjalaista kahvia, jos vain voin. Marcillan Grand Aromaa tai pienpaahtimoiden papuja. Myös portugalilaista ja ranskalaista. Niin, ja venäläistä Zhokej Espresso Arabicaa...
Kollegoistani olen huomannut, että kahvimaku muuttuu helposti. Toimistossamme siirryttiin suodatinkahvista Krupsin kahviin. Ensin sitä Lidlin Cafe Crema Arabicaa, sitten Lidlin Espressoa. Tummempaa paahtoa kohti mennään, neuvotteluhuoneiden "termoskannukuraan" ei ole enää paluuta.
Tee sinä samalla tavalla, kun selvästikin pidät vähän tummemmista kahveista. Kokeile sitä Lidlin Espressoa, se on helppo ja vaatimaton kahvi. Myös kotimaisten pienpaahtimoiden tuotteita kannattaa kokeilla. Tuoreet pavut maittavat täysautomaatillekin parhaiten. Katso mitä pikkupaahtimoiden tuotteita sinun kotinurkiltasi löytyy ja kokeile eri laatuja. Yleensä ainakin kauppahalleissa on tällaista tarjontaa. Olen juonut myös Kaffecentralenista hankittua Mokafloria ja kyllä sekin toimi koneessa ihan hyvin.