Kahvilasin puolella jokin aika sitten oli juttua muutaman myllyn tuottaman jauhatuksen analysoinnista. Nyt on käsillä hiukan uutta dataa (ja jos hyvin käy, niin tuon vanhankin datan saa elektronisessa muodossa jolloin nekin saadaan mukaan vertailuun).
Omasta keittiöstä löytyy tällä hetkellä Compak K10 ja Casadio Instantaneo. Säädin molemmat myllyt niin, että tasan 16 gramman annoksella, 9 barin paineella, 25 sekunnin uutto-ajalla, 92 asteen uutto-lämpötilalla ja samalla tamppausvoimalla molempien myllyjen jauhamalla kahvilla oli lopputuloksena täsmälleen saman kokoinen tuplashotti. Otin sitten myllyjen jauhatuksesta näytteet, jotka analysoitiin laser diffraktometrillä. Suurkiitokset isojp:lle!
Vertailun vuoksi noudin myös paikallisesta pienpaahtimosta vastaavan näytteen Mahlkönig K30 ES myllyn jauhatuksesta. Paahtimon La Marzocco oli vastaavissa säädöissä kuin oma koneeni, mutta pienenä erona oli shotin volyymi joka tässä näytteessä oli hiukan muita suurempi. Sen ei todennäköisesti pitäisi kuitenkaan merkittävästi vaikuttaa lopputuloksiin.
Kaikkiin näytteisiin käytettiin samaa kahvisekoitusta, samasta paahtoerästä...
T. Teme