Miksihän Oscarin kanssa kestää yli 10s, että kahvasta alkaa tulemaan kahvia ulos? Paineen pumppaamisessakin tuntuu kestävän sinne 7 sekunnin kohdille, jonka jälkeen pumpun ääni vaimenee...
Minusta tuo kuulostaa aika tavalliselta vibrapumppuisen koneen toiminnalta?
Oliko sinulla nakukahva käytössä? Ilman sitä on tällaisten detaljien havainnointi aika vaikeaa. Varsinkin rotaatiopumpullisessa koneessa voi käydä niin, että filtteri helmeilee läpi nopeasti koko alueelta, parissa sekunnissa. Mutta sitten vauhti hidastuu, eli ymmärtääkseni kakku turpoaa ja rupeaa vastustamaan virtausta. Niinpä helmet jäävät filtteriin "roikkumaan" muutamaksi sekunniksi: mitään ei tule kuppiin asti, vaikka ensimmäiset tipat ovat tavallaan tulleet läpi. Vibrapumpulla alkuvaihe on vähemmän selkeä, muuta siinäkin ensimmäiset tipat voivat tulla läpi kakusta ennemmin kuin ekat tipat tippuvat kuppiin asti.
Jos Silvia käyttäytyi eri tavalla, niin siinä paine rakentui nopeammin. Erona Oscariin voi ainakin olla erilainen vibrapumppu ja eri tavalla kuristettu yhteys gruppoon. Ilmeisesti Oscar on aika lempeä paineenrakentaja, vaikka siinä ei varsinaista esiuuttoa olekaan.
Minun ymmärrykseni mukaan tuo aluksi kuvattu E61 rotaatiopumpun toiminta olisi se ideaalinen. Kakku kastuu nopeasti joka puolelta ja sitten kahvi alkaa virrata tasaisesti läpi kunhan purut ovat turvonneet. Ja toisaalta sellainen uutto, jossa kahvi alkaa valua heti läpi, ei olisi yhtä hyvä - tai ainakin herkempi kanavoitumiselle.