Eipä tosiaan ole mitään syytä, miksei marketeissa voisi myydä tuoretta kahvia - koska siellä myydään myös tuoretta leipää, joka on kuitenkin vaativampi tuoretuote. Tosin nykyään kahvi on Suomessa käytännössä ilmaista, joka kyllä ei enää pitäisi paikkansa jos se ostettaisiin pienempinä erinä ja tuoreena. Yhden leivän hinnalla saa kaksi halpaa pakettia kahvia, joista tulee melkein 150 kuppia.
Muistelen lukeneeni, että suurin osa maailman kahvista on robustaa (ja osuus on nousussa). Robusta menee melko puhtaasti murukahviin, eli toisinsanoen suurin osa maailmassa juodusta kahvista on murukahvia. Niinpä en ihan pian odottaisi tuorepaahtoja markettien hyllyillä, tilanne Suomessa on itseasiassa varsin hyvä. Kunhan ei olisi totuttu vaan niin vaaleaan paahtoon...
Pauligin kunniaksi on sanottava, että he merkitsevät tekopäivän selvästi pusseihin. En tiedä sitten kenen syy se on että ne tekopäivät ovat kaukana menneisyydessä: Pauligin, tukkuliikkeen vai marketin. Jospa he joku päivä perustaisivat sukulaismies Robertin tapaan omia myyntipisteitä, jottei papujen tarvitsisi niin monen välikäden kautta matkata. Olisihan se hienoa jos tuon kokoinen firma tekisi oikeasti hyviä kahveja ja siirtäisi volyymin aiheuttaman säästön kuluttajahintoihin... Vaan eipä taida tapahtua.