Hasbeanin paketti saapui tänään, joten tuli kokeiltua 4 päivää vanhaa Sidamoa, sekä Brazil Espresso blendi decafia. Eipä parantuneet shotit siitä ollenkaan...
Tämän jälkeen oli pakko jotenkin testata uuttolämpötilaa ja kaapista löytyikin digitaalinen paistolämpömittari. Varmasti ei paras laite tarkoitukseen, mutta parempi kuin ei mitään. Epätieteellinen testi osottautui osittain informatiiviseksi. Pelkän suihkun alla mittari ei noussut 65 ylemmäs, joten oli pakko laskea vettä mukiin jotta mittaustuloksesta tulee jotain järkevää.
Ekaksi mittasin vedenkeittimen kiehuvan veden. Kaadoin mukiin ja tuloksena 92-asteista vettä.
Sitten Zaffiron kimppuun, laite ollut päällä koko illan. Ajoin mukillisia (2 dl) peräkanaa, jos laite alkoi lämmittämään, odotin että valo sammuu.
1. muki 65 astetta (!!!.. ei ihme että uutot ovat menneet ihan pers.....)
2. muki 72
3. muki 80
4. muki 84
5. muki 86
7. muki, tähän "kikkavitonen" 10 sekuntia höyrytyskytkin päällä, 88 astetta.
88 korkeammalle en päässyt. Vesi ei missään vaiheessa "kihissyt". Vaikka tulokset ovatkin todella suuntaa-antavia, niin mielestäni vähän kylmänä tuo laite käy. Ja tuntuu kieltämättä oudolta että koneen läpi täytyy ajaa 1,5 litraa vettä ennenkuin lämpötila alkaa olemaan "sielläpäin". Soliksella kokeilin myös ja jo kolmas mukillinen taisi olla 86!
Lämpötilan noustua oli pakko vielä kokeilla tuplashottia Brazil espresso blendillä. 16,5 grammaa kahvia, Rocky karkeudella 5, 27 sekunnin uutolla 23 grammaa kahvia. Maku edelleen hapan, shotti kutakuinkin juotavaa, crema jäi vieläkin turhan vaaleaksi.