Mistä muuten hankit MAC:in? Onko siinä myös ohjelmoitava annostelu? Rotaatiopumppu siinä ainakin on. Miten on kalkinpoistot tehty ja milloin? Onko boilerissa poistoventtiili pohjassa (helpottaa veden vaihdossa merkittävästi)? Kiinteä vesiliityntä on kyllä ihan must juttu. Samoin viemäröinti helpottaa elämää, ainakin laiskan miehen kuten minä. Varaosiahan noihin pro-laitteisiin saa todella hienosti.
Laite löytyi täältä foorumilta
. Siinä on ohjelmoitava annostelu yhdelle pienelle, kahdelle pienelle, yhdelle isolle ja kahdelle isolle kupille. Kone on vuodelta 2005 ja oletan, että mitään kalkinpoistoa ei ole koskaan tehty. Löysin täältä foorumilta myös threadin kalkinpoistosta tuommoisen "vedensuodatinkotelon" avulla. Ajattelin kokeilla sitä, jahka pääsen tässä touhussa alkuun
. Varaosien hankintaa on myös kokeiltu välittömästi, kun meni muutama tiiviste uusiksi. Hyllytavarana löytyi.
Onnea uuden koneen kanssa ja mukavia kahvihetkiä. Mikä mylly sulla muuten on?
Kiitoksia
. Myllynä on ascaso i-mini.
Mutta miltä kahvi maistuu? Tuostahan siinä lämpötilansäädössä on loppujen lopuksi kyse. Eli jos maistuu happamalta niin lämpötila voi olla liian alhainen, jos kitkerältä niin liian korkea. Mitään yhtä "oikeaa" lämpötilaa ei siis ole olemassa.
Kahvi maistui itse asiassa ihan hyvältä. Tosin vaikea sanoa, miten hyvältä kun on uudet pavut (ostin Kaffan espressosekoitus 3.1:stä) ja kaikki muukin säätö on vähän hakusessa. Kitkerää tai hapanta se ei kuitenkaan ollut. Sellainen "oikean makuinen" espresso ei myöskään ole minulla ihan vielä tiedossa
. Kuitenkin minun suulleni hyvää kahvia sain. Kokeilin myös omaa uunipaahtoa ja sekin onnistui ihan hyvin. Ihan yhtä paljon karismaa siinä ei tosin ole kuin ammattilaisten tekeleissä.
Tulikohan nyt vastattua kaikkiin kysymyksiin...