Tuota terien "röpelöisyyttä" on käsittääkseni esiintynyt vain terien sisimmissä osissa - siis siellä jossa alkupilkkominen hoidetaan - terien ulkokehät ovat olleet sitten siistissä kunnossa. Mutta tiedä sitten miten eri terien osat vaikuttavat.
Terien murskausvyöhykkeen "röpelöillä" ei ole suurta merkitystä. Sen takiahan ne jätetään jo työstämättä (teroittamatta) tehtaalta lähtiessä. Murskausvyöhyke tekee vain sen alkutyön, ei muuta.
Yksi asia mikä tuli tuosta paakkuuntumisesta mieleen - olisiko sen vähenemisen syynä vain terien jälkeisen putkenpätkän seinämien hioutuminen (samoin ritilän) ohi virtaavan kahvijauheen vaikutuksesta?
Ettei vain olisi syynä se, että olet siirtynyt kaupallisiin paahtoihin? Itse olen huomannut, että I-roastilla paahdetut pavut paakkuuntuvat helpommin, koska pavuista tulee lasittuneita ja kovempia, jauhatus pitää tämän myötä olla hienommalla. Eli syynä olisi pavun kuivatusvaiheen eteneminen liian nopeasti ja lopussa lämpö ei riitä (ei tule riittävän nopeasti)?
Terät vaihtamalla uusiin voisi tietysti helposti todeta tulevatko nappulat takaisin vaiko eivät (=syynä sisäänajamattomat terät).
Omalla Jollyllä en huomannut mitään eroa, kun vaihdoin terät uusiin. Vanhoilla terillä oli ajettu muutama sata kiloa papuja läpi 8 vuoden aikana..