Reipasta ehtoota
Jos kuuluisat ravintolat, mm. Al Canfina tai Palace, Pohjois-Venetossa, luottaa perinteiseen valmistustapaan - ja näissä kahvi on hyvää - niin miksi en minäkin. Toki kotoa löytyy La San Marco, mutta siitä huolimatta espresso on hyvää "mutterikoneesta". Paljon toki riippuu siitä, miten "mutterikonetta" on hoitanut ja miten sen sisäänajanut. Perinteisellä tavalla tehty on varmasti hyvää. Teen itsejauhetusta pavusta espressoni, dekaa sen olla pitää ja 100% arabicaa.
Mitä olen seurannut maailmaa, Italiassa kaikilla on perinteiset laitteet - miksi ei myös täällä Suomessa. Vaahto onnistuu harjoittelemalla ja saa sellaista että. Vinkkeinä vaahdottajaan, käytä vesihaudetta ja vaahdota alkua maitoa kylmänä. Varo liian kovaa vaahtoa. Jos maidossa on liian isoja kuplia, painele rauhallisesti ja kopauta reippaasti ennen kaatoa. Varmasti sellaista mikrovaahtoa, mitä suomalaisella maidolla harvoin saa. Näin saat vahvaa, pehmeää ja suussa sulavaa vaahtoa, joka kestää ja antaa kahvijuomalle huikean lopputuloksen:lol: Mahdollistaa vaikka millaiset kotiluomukset, taiteelliset koristeet, cappuccinon pinnalle.