Paljon jo tulikin vastattua, mutta tässä lisää.
Lyhyempi on tosiaan ylivirtausventiililtä tuleva paluuletku. Uuttopaineen säätöhän tapahtuu Silviassa kuten kaikissa paremmissa keittimissä niin, että pumppu pumppaa vettä enemmän kuin tarpeeksi, ja ylimääräinen virtaa jousikuormitteisen ylivirtausventtiilin kautta takaisin vesisäiliöön. Riittää siis että siitä letkusta tuleva vesi menee säiliöön. Pidempi on imuletku ja sille on säiliön nurkassa semmoinen kolo, missä se pysyy.
Vaahdotuksessa käsi on tosiaan hyvä mittari. Kun ei enää kestä pitää kättä ohuen kannun kyljessä, niin sitten hiukan enää. Ylikuumentunut maito lässähtää takaisin nesteeksi, jonka pinnalla on isokuplaista vaahtoa. Lämpömittarilla on kyllä hyvä alkuun hakea se oikea lämpötila, että sitten tietää mihin pyrkiä. Ihan tavallista paistilämpömittariakin voi käyttää. Tietenkin se reagoi sen verran hitaasti, ettei sen perusteella osaa ihan oikeaan aikaan höyrytystä lopettaa, mutta ainakin näkee loppulämpötilan. Ajan perusteella vaahdotusta ei kannata yrittää ohjailla, se riippuu paitsi maidon määrästä, myös siitä, missä kohtaa termostaatin sykliä vaahdotus aloitetaan.
Keittimen puhdistustarve riippuu käyttömäärästä, mutta tässä oma tapani:
-Joka shotin jälkeen juoksuta hiukan vettä niin että enimmät suihkusihtiin tarttuneet purut irtoavat, pyyhi sitten suihkusihti, ja juoksuta lopuksi vielä vettä niin että pyyhkiessä sisälle painuneet purut tulevat ulos. Huuhtele kahva. Tämä riitää.
-Joka höyrytyksen jälkeen höyryputken pää pyyhitään puhtaaksi kylmällä vedellä kastellulla pyyhkeellä ja sen jälkeen lasketaan putkesta höyryä ja vettä niin että sisälle jäänyt maito lähtee pois.
-Päivän päätteeksi tee takaisinhuuhtelu pelkällä vedellä. Tarvitset umpifiltterin. Umpifiltteri paikalleen, kahva kunnolla kiinni ja käytä pumppua kunnes ääni muuttuu tukahtuneeksi, parin sekunnin pääst. Sitten sammuta pumppu, niin umpifiltterin paine purkautuu kolmitieventtiilin kautta tippasäiliöön. Toista n. 3-5 kertaa. Sitten löysää kahvaa, käynnistä taas pumppu ja kahvaa kiristäen ja löysäten anna veden purskahdella tiivisteen välistä muutama kerta. Tämä huuhtelee purut tiivisteurasta. Pese filtteri ja kahva vedellä ja tiskiharjalla. Pyyhi kone.
-Kerran viikossa tai kun kahviin tulee tympeä sivumaku tee takaisinhuuhtelu tähän tarkoitetulla pesuaineella. Ei ole muita merkkejä tullut vastaan kuin Cafiza. Purkin kyljessä on ohjeet. Puoli teelusikallista jauhetta umpifiltteriin ja takaisinhuuhtelu sillä, sitten takaisinhuuhtelu vedellä ja lopuksi valmistetaan vielä yksi espresso, joka kaadetaan pois. Samassa yhteydessä kahva ja filtteri pestään Cafizalla ja vesisäiliö tiskataan.
-Pari kertaa vuodessa tehdään kalkinpoisto esim. Cleancafilla. Litku ajetaan koneen läpi joka kautta ja huuhdellaan kunnolla. Samassa yhteydessä on hyvä irrottaa höyryputken suutin ja katsoa, että reikä on puhdas.
-Mylly puhdistetaan viikon parin välein tai kun kahvissa alkaa maistua tympeä vivahde. Papusäiliö irroitetaan ja yläterä kierretään irti. Kaikista koloista harjataan niihin jämähtänyt kahvi pois. Pölynimurilla on hyvä imaista irtopuru pois ja pienet harjat ja pullasudit ovat hyviä putsaamiseen. Älä kastele teriä, sillä ne ruostuvat helposti. Papusäiliön voi pestä ja kuivata huolellisesti ennen kiinnitystä. Annostelijallisen mallin siivet voi myös irroittaa ja pestä ja annostelijan pohjan pyyhkiä kostealla pyyhkeellä.
Rockyn asteikko vaihtelee yksilöittäin ja oikea karkeus riippuu lisäksi kahvista, sen tuoreudesta ja jopa säästä, joten mitään numeroa ei voi antaa. Jauhatus on oikea kun shotin valuminen kestää sen 25-30 sekuntia. Hienosäätö sään mukaan tai kahvin vanhetessa on sitten aina yksi pykälä suuntaan tai toiseen.