Onko muuten niin, että moottorin pitää käydä kun säädetään?
Jos siellä on papuja ja säädetään hienommalle niin kyllä, etteivät pavut junttaa vastaan. Muuten ei.
Noh, jauhatus on kohtuullisen hienoa, mutta singlefiltterillä kahvi lorahtaa läpi n.5sekunnissa, lopputuloksena laihaa kahvia. Onko tuo single ongelman syy vai mylly? Keittimenä siis Pavonin professional.
Onko annostus oikea (7 g) ja oletko kokeillut purujen pöyhimistä? Hienolla karkaudella tulee kokkareista tavaraa, ja jos niitä kokkareita ei riko niin sitten holahtaa helpommin läpi. Entä uuttopaine, ethän paina liian lujaa?
Olen kuullut että rajoitinruuvi tulee jossain myllyissä liian aikaisin vastaan, itselläni ei tullut espressokäytössä.
Jos pitää poistaa se rajoitin ruuvi, pitääkö silloinkin moottorin pyöriä? Sitä en uskaltaisi tehdä. Jos terät ottavat yhteen moottorin käydessä, ovatko terät entiset?
Periaatteessa joo. Mutta voit tehdä niin että putsaat myllyn pavuista ja muruista, säädät terät kiinni toisiinsa kun ne eivät pyöri ja merkkaat kohdan. Sitten vähän säätöä takaisin, pavut sisään ja karkeutta hakemaan.
Varsinaiset leikkaavat terät eivät voi osua toisiinsa, vaan terälevyjen reunat osuvat. Ne ovat tasaisia, eli todennäköisesti vaan hinkkaavat toisiaan. Ei varmasti tee hyvää ajaa yhtään pidempään terät kiinni, mutta en usko että pikku hipaisu haittaa.
Ajattelin säätää niin, että jauhaisin sen verran hienoa, että vesi ei tulisi läpi ja siitä sitten pieni siirto karkeamman puolelle. Onko oikea periaate?
Jep, tosin ei sen tarvitse ihan tukkoon mennä. Etsii karkeuden jolla tulee läpi vain tipoittain tai ei ollenkaan, ja siitä vähän karkeammalle. Sitten hienosäätämään joko kellon ja mittalasin kanssa, tai makuaistin pohjalta mitä itse melkein suosittelisin.