Moikka,
Ymmärrän, että tämä ongelma on tyhmä. Ehkä saisin sen ratkeamaan itsekin, kunhan kokeilisin asioita ja parametrejä loputtomiin. Ongelma:
Minulla on nyt makuuni sopivaa papua (Guatemala Barberena / Kaffa).
Kun vedän tästä tuplan Pavoni Picclolalla (Pro, post mill.) saan erinomaisen pullean, hieman makeaa muistuttavan juoman, jossa silti on hiukan kärkeäkin. Todella jees.
Kun vedän samasta pavusta tuplan kotona (Izzo Duetto), puuttuu tuo pyöreys ja makeus oikeastaan kokonaan. Jäljelle jää oikeastaan vain se kärki. Jälkimakukaan ei ole niin kiva, kun Piccololla uutetusta saadaan.
Olen nyt muuttanut parametrejä vain senverran, että olen ottanut käyttöön suuremman (VST) sihdin ja hieman karkeamman jauheen... ei apua.
Ymmärrän kyllä, että keittimet ovat aivan erilaisia, mutta nyt näyttää siltä, että olen oppinut tuon Pavonin metkut hyvin, ja shotit ovat erittäin tasaisia. Näin on myös Dueton kanssa. Tuo makumaailma vaan ei isolla keittimellä mene kohdilleen.
Tästähän ei olisi numeroa tullutkaan, ellei olisi työmaalla tuo pikku Pavoni.
Myllyjäkin olen vaihtanut ristiin (Mahlkönig Vario / Mazzer Mini e). Ei vaikutusta.
Auttakee mestarit, mitä voisin yrittää. (muuta, kun hankkia kotiinkin Piccolan)