Samat kokemukset. Valurautapannu toimii ja sillä voi paistaa, mutta hieman hoitoahan se vaatii. En ole koskaan osannut paistaa mitään muovipannulla (Teflon, et al.). Sillä voi "kypsentää" ruokaa, mutta ei paistaa. Sama koskee rosterista pannua. Tuttu ex.ravintoloitsija käyttää rosterista pannua ja ammattilaisen salaisuutena on hirvittävä rasvamäärä. Siinä ruoka keitetään/paistetaan kiehuvassa rasvassa - sellaista matala-uppopaistoa siis.
Peltinen (hiiliteräs) wokki minulla on ja siitä tykkään, mutta se toimii muotonsa puolesta ainoastaan kaasulla. Siksi nuo peltipannut kiinnostavat. Kävin katsomassa sitä OskuK:n pannua Liiterissä. Hyvää työtä näkyi olevan. Mutta minun makuuni kovin matalareunainen. En sanoisi sitä paistinpannuksi vaan omelettipannuksi. Toivottavasti OskuK kommentoi pannun käyttäytymistä, kunhan on saanut vähän kokeilla sitä.
Noita moderneja ohuita valurautapannuja olen vähän katsellut. Se on selvää, että mitä vähemmän massaa, sen vähemmän lämpöä varautuu, sen enemmän lämpötila vaeltaa ja pannu jäähtyy kuormitettuna. Mutta eikös valurautapannun yksi tärkeimmistä ominaisuuksita ole pinnan huokoisuus? Se kai on jäljellä kevytpannussakin.