Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Izzo Alex Duetto  (Luettu 129069 kertaa)

ederopaa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 26
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #135 : Huhtikuu 23, 2011, 21:47:20 ip »

Moi,

taas neuvoja kysymässä. Rasvaako kahvin rasva tarpeeksi vipua vai pitäskö vipuun laittaa jotain muuta rasvaa? On meinaa aika kankee ja nariseva Cafiza-puhdistuksen jälkeen vaikka läpi laitettu 6 tuplaa.
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #136 : Huhtikuu 24, 2011, 10:45:04 ap »

Moi,

taas neuvoja kysymässä. Rasvaako kahvin rasva tarpeeksi vipua vai pitäskö vipuun laittaa jotain muuta rasvaa? On meinaa aika kankee ja nariseva Cafiza-puhdistuksen jälkeen vaikka läpi laitettu 6 tuplaa.

Oman kanssa olen pärjännyt ilman lisärasvausta  - eli kahvin omat rasvat ovat riittäneet. Pari ekaa käyttökertaa cafizalla tehdyn takaisinhuuhtelun jälkeen on vipu aavistuksen jäykempi, mutta skulaa taas sen jälkeen hyvin.

Kuinka usein teet takaisinhuuhtelun puhdistusaineella (ajallisesti ja kuinka monen shotin jälkeen)? Jos kahvin maussa ei ole vikaa ennen puhdistusta, niin voit myös harkita pidempiä välejä puhdistusaineella tehtyjen takaisinhuuhteluiden välillä.

T. Teme
Kirjattu

ederopaa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 26
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #137 : Huhtikuu 24, 2011, 12:47:28 ip »

Moi,

Olen puhdistanut ajallisesti noin kuukauden välein, joka tarkoittaa noin 60:tä tuplaa. On kyllä toistaiseksi aika nahkeen oloinen.

Täytyy rasvata kahvilla ahkerammin...
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #138 : Huhtikuu 24, 2011, 13:13:21 ip »

Moi,

Olen puhdistanut ajallisesti noin kuukauden välein, joka tarkoittaa noin 60:tä tuplaa. On kyllä toistaiseksi aika nahkeen oloinen.

Täytyy rasvata kahvilla ahkerammin...

Hmm... Eipä kuulosta siltä että mitenkään turhan tiuhaan suorittaisit noita puhdistuksia. E61 mekanismin rasvaamiseen löytyy hyviä vinkkejä esim täältä. Ja vinkkiä sopivan voiteluaineen hankkimiseen kotimaasta löytyy puolestaan täältä.

T. Teme
Kirjattu

ederopaa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 26
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #139 : Toukokuu 04, 2011, 12:44:35 ip »

Kiitos Teme vinkistä! Tilasin Dow Corning Molykote 111 Compundia Hertsikan Etraan ja kävin sen eilen hakemassa. 100 g purnukka oli aika suolaisen hintainen (n. 40 egeä) mutta sillä rasvaa pitkään. Itse voitelu ohjeen avulla oli helppo tehdä ja lopputulos hyvä. Täytyy tosin kehittää suojaus jakoavaimeen ettei kromi lähde irtoamaan.
Kirjattu

razzatta

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 134
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #140 : Toukokuu 17, 2011, 23:54:35 ip »

Oman kanssa olen pärjännyt ilman lisärasvausta  - eli kahvin omat rasvat ovat riittäneet. Pari ekaa käyttökertaa cafizalla tehdyn takaisinhuuhtelun jälkeen on vipu aavistuksen jäykempi, mutta skulaa taas sen jälkeen hyvin.

Mulla alkoi nyt parin vuoden käytön jälkeen vipu yhtäkkiä selvästi vaatimaan rasvausta. Tähän asti myös on pärjätty ilman lisärasvaa.

Täytyy tosiaan itsekin perehtyä noihin linkkeihin. Molykote kuulostaa tosiaan aika suolaisen hintaiselta. Ehkä tuohon vipuun kallistun kuitenkin jonkun halvemman aineen puoleen.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto + Mahlkönig K30 Vario

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #141 : Toukokuu 18, 2011, 10:07:39 ap »

Täytyy tosiaan itsekin perehtyä noihin linkkeihin. Molykote kuulostaa tosiaan aika suolaisen hintaiselta. Ehkä tuohon vipuun kallistun kuitenkin jonkun halvemman aineen puoleen.

Jeba. Molycote on kyllä ei suolaisen, vaan -rasvaisen hintaista.

Sitä myydään useimmiten niin suuressa tuubissa, että siitä riittää sadalle keittimelle tuhat vuotta...
Itselläni on tuota ihmerasvaa 100g tuubi, josta olen jo Alexin laatikkoon laittanut pikkupurkkiin hiukan...

Tuota samaa rasvaa lienee myös Piccolon korjaussarjassa? Pieneen muovipussukkaan on sipaistu ko. rasvaa noin 0,15g. Näitäkin pusseja minulla on kaksi ylimääräistä.
Minulta saat pari sipausta ihan lahjaksi, jos poikkeat työhuoneellani helsingin Krunikassa.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #142 : Toukokuu 18, 2011, 10:20:55 ap »

Perskuta,

Nythän kävikin niin hassusti, että minun Alexiin on tullut vaiva...
Vaahdottelen -tuskin koskaan ja ongelma ei ole muutenkaan fataali.

Höyrytysboilerin painemittari ei nouse yhtään nollasta ylemmäksi, vaikka painetta ja lämpöä on yllinkyllin. Vaahdotus pelaa hienosti ja kuumaa vettä tulee hyvin. Boileri myös täyttyy vettä ottaessa.

Laittelin jo Espressivoon viestiä, josko valmistaja taipuisi DIY -korjaukseen. Mittarihan on sijoitettu ihan koneen yläosaan ja lienee helppo vaihtaa?

Coffeetimen loistavista sisäkuvista katselin ja saattaa olla, että mittari on vaihdettava putkineen? tai sitten on juotettava putki siihen kiinni?
no, sehän menee tinaamalla ja kukas sen sitten tinaa, jos ei tinuri?

Onko kellään ollut vastaavaa? Entä hyviä ehdotuksia?

Olli

Edit:
Eikä mennyt kuin pari tuntia, niin jo kerkes myyjä lohduttamaan, että tällä viikolla lähtee uusi lasti koneita tulemaan ja mittari tulee siinä samassa. Onneksi vaiva ei haittaa itse toimintaa...
Arvosanaksi antaisin kiitettävän.

Å
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 18, 2011, 12:34:29 ip kirjoittanut Tinuri »
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #143 : Kesäkuu 03, 2011, 15:00:45 ip »

Tekisi jostakin kumman syystä mieleni hankkia alexiin, siis kahvaan sellainen "oikeaoppinen" tuplanokka.
Onkos kellään tietoa, mistä sellaisia saisi ja käyvätkö ne tuohon alkuperäiseen kahvaan kiinni?

Ajattelin muuttaa sen sinkkunokkaisen kahvan vaikkapa kokeeksi... En nyt muista sitä ihmeemmin tutkineeni, mutta eikös se ole ihan identtinen tuplakahvan kanssa, paitsi että siinä on vain yksi nokka?
Yksinokkaiselle kahvalle ei minulla juuri ole käyttöä, joten sillä voisi aloittaa.

Olisi helpompi ja hauskempi seurata uuttoa siitä näkyvästä kourusta ja siinä sivussa oppisi oikean tavan tampata pöydän reunaa vasten. Nyt on paha tapa tampata nokkien varassa. Sitä kourunokan kaltevuutta myös pystynee säätämään? Ei tarvitsisi viilaa, jotta saan tasakupilliset.

Siis, mistä saa, lähteekö vanha irti, onko kellään hyllyssä?

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #144 : Kesäkuu 03, 2011, 15:06:55 ip »

Tekisi jostakin kumman syystä mieleni hankkia alexiin, siis kahvaan sellainen "oikeaoppinen" tuplanokka.
Onkos kellään tietoa, mistä sellaisia saisi ja käyvätkö ne tuohon alkuperäiseen kahvaan kiinni?

Millaiset ovat mielestäsi "oikeaoppiset" tuplanokat? Sellaiset avoimet marzoccon nykyiset vaiko sellaiset leveälle jakavat  umpinaisemmat kourut?

Yleensä nuo nokat ovat kaikki samanlaisella kierteellä varsinaisessa kahvassa kiinni. Monasti tosin vaan todella tiukasti, mutta reilulla voimalla ne kyllä saa irti. Kuumennus saattaa vähentää voiman tarvetta mikäli siellä sattuu jotain kierrelukitetta olevan välissä.

Mut siis varsinaiseen kysymykseen, jos tarkoitat sellaisia leveälle jakavia kouruja niin sellaisia saattaisi parit löytyä nurkista.

-Mikko-
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #145 : Kesäkuu 03, 2011, 15:27:08 ip »

Millaiset ovat mielestäsi "oikeaoppiset" tuplanokat? Sellaiset avoimet marzoccon nykyiset vaiko sellaiset leveälle jakavat  umpinaisemmat kourut?

Yleensä nuo nokat ovat kaikki samanlaisella kierteellä varsinaisessa kahvassa kiinni. Monasti tosin vaan todella tiukasti, mutta reilulla voimalla ne kyllä saa irti. Kuumennus saattaa vähentää voiman tarvetta mikäli siellä sattuu jotain kierrelukitetta olevan välissä.

Mut siis varsinaiseen kysymykseen, jos tarkoitat sellaisia leveälle jakavia kouruja niin sellaisia saattaisi parit löytyä nurkista.


No, olisihan se pitänyt atrvata, että Sulla voi olla...
Tarkoitan kaiketi mahdollisimman avonaista kourunokkaa, josta uuton näkee hyvin jo ennen ulostuloa.

Koitan josko se sinkkunokka lähtis irti, niin saan suuntaa kierteestä ym.

Tapaillaan lusikoiden ja muiden hommien tiimoilla.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

razzatta

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 134
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #146 : Kesäkuu 07, 2011, 00:09:15 ap »

Jeba. Molycote on kyllä ei suolaisen, vaan -rasvaisen hintaista.

Sitä myydään useimmiten niin suuressa tuubissa, että siitä riittää sadalle keittimelle tuhat vuotta...
Itselläni on tuota ihmerasvaa 100g tuubi, josta olen jo Alexin laatikkoon laittanut pikkupurkkiin hiukan...

Tuota samaa rasvaa lienee myös Piccolon korjaussarjassa? Pieneen muovipussukkaan on sipaistu ko. rasvaa noin 0,15g. Näitäkin pusseja minulla on kaksi ylimääräistä.
Minulta saat pari sipausta ihan lahjaksi, jos poikkeat työhuoneellani helsingin Krunikassa.


Kiitos vinkkejä antaneet foorumilaiset!

Nyt on oman Alexin vipu rasvattu akallion ystävällisesti toimittamalla Molycotella ja viikko laitetta myös testikäytetty. Ero entiseen on näppituntumalla merkittävä. Purku ja rasvausoperaatio oli varsin simppeli, mitään ihmeempiä kulumia en havainnut, mutta tosiaan käytössä se tuntuu nyt ihan erilaiselta. Halpa vakuutus sanoisin. Seuraavaksi varmaan voisikin taas tehdä sitruunahapolla kalkinpoistot jo hyvissä ajoin ennen kuin mitään ongelmia ilmenee...

Kirjattu
Izzo Alex Duetto + Mahlkönig K30 Vario

razzatta

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 134
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #147 : Kesäkuu 07, 2011, 00:15:18 ap »

Oma Alexini on nyt pari kertaa antanut vaahdotuksen yhteydessä sellaisen puolen sekunnin tuhahduksen höyryä. Sitten on höyryboileri ollut tyhjä. Tämä siis käynnistyksen ja 30-120 minuutin jälkeen. Sitten se on ottanut normaalin vajaa viisi minuuttia ja toiminut, mutta "valmiustilassa" se boileri on siis ollut lähes paineeton.

Tämä nyt tapahtunut pari viimeistä kertaa kun olen laitteen aamulla käynnistänyt. Aikaisemmin moista ongelmaa ei ole ollut ja sitten kun tuon epämiellyttävän episodin jälkeen boileri on vihdoin täyttynyt niin se on toiminut ihan normaalisti.

Ajatuksia? Laite on niitä vanhempia Duettoja, joten esim. takuu nyt on mennyt ohi jo ajat sitten.

Perskuta,

Nythän kävikin niin hassusti, että minun Alexiin on tullut vaiva...
Vaahdottelen -tuskin koskaan ja ongelma ei ole muutenkaan fataali.

Höyrytysboilerin painemittari ei nouse yhtään nollasta ylemmäksi, vaikka painetta ja lämpöä on yllinkyllin. Vaahdotus pelaa hienosti ja kuumaa vettä tulee hyvin. Boileri myös täyttyy vettä ottaessa.

Laittelin jo Espressivoon viestiä, josko valmistaja taipuisi DIY -korjaukseen. Mittarihan on sijoitettu ihan koneen yläosaan ja lienee helppo vaihtaa?

Coffeetimen loistavista sisäkuvista katselin ja saattaa olla, että mittari on vaihdettava putkineen? tai sitten on juotettava putki siihen kiinni?
no, sehän menee tinaamalla ja kukas sen sitten tinaa, jos ei tinuri?

Onko kellään ollut vastaavaa? Entä hyviä ehdotuksia?


Å
Kirjattu
Izzo Alex Duetto + Mahlkönig K30 Vario

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #148 : Kesäkuu 07, 2011, 00:44:06 ap »

Oma Alexini on nyt pari kertaa antanut vaahdotuksen yhteydessä sellaisen puolen sekunnin tuhahduksen höyryä. Sitten on höyryboileri ollut tyhjä. Tämä siis käynnistyksen ja 30-120 minuutin jälkeen. Sitten se on ottanut normaalin vajaa viisi minuuttia ja toiminut, mutta "valmiustilassa" se boileri on siis ollut lähes paineeton.

Eikös tuo ole vain valepainetta ("false pressure")?

http://www.home-barista.com/espresso-machines/can-someone-please-explain-false-pressure-t12841.html

Itse törmään siihen ainakin ajoittain, kuten törmäsin myös Brewtuksen kanssa. Syynä on se, että boilerissa on ilmaa. Ilma ei ole mitenkään kummoinen energiavarasto: puolentoista baarin rengaspaine ei aiheuta kummoista räjähdystä, mutta vastaava höyrynpaine voi repiä seiniä hajalle. Eli kuten huomasitkin, 1,5 baarin ilmanpaine poistuu yhtenä tuhauksena ja maito ei liiku mihinkään.

Tässä tapauksessa ilma kai päätyy sinne alipaineventtiilin (vacuum breaker) kautta: lämmitessä venttiili räkii ja puhaltaa höyryä, niin että boileriin pitäisi jäädä vain vettä ja höyryä. Jos ongelma on jatkuva, niin olisiko alipaineventtiili putsauksen tarpeessa?

Itse käytän aina höyrypilliä auki ennen kuin rupean tekemään espressoa maitokahvia varten, valepaineen varalta.

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Izzo Alex Duetto
« Vastaus #149 : Kesäkuu 07, 2011, 10:57:53 ap »

Eikös tuo ole vain valepainetta ("false pressure")?

Veikkaisin kanssa tuota viaksi.

Lainaus
Jos ongelma on jatkuva, niin olisiko alipaineventtiili putsauksen tarpeessa?

Noi vacuum breakerit on kyllä mielestäni rakenteeltaan sellaisia etteivät ne oikein tunnu käytännössä toimivan; joko ne eivät aukea ja vapauta "false pressurea" tai sitten ne eivät sulkeudu kunnolla ja pitävät ärsyttävää suhinaa (ja hukkaavat siten myös turhaan energiaa).

Suosittelen kyllä avaamaan höyryhanaa lämmityssyklin päätteeksi ettei maitoa vaahdottaessa tule tuollaisia inhottavia yllätyksiä vastaan.

-Mikko-
Kirjattu