Noissa Krupseissa on ns. vaahdotusapu, eli suutin sekoittaa itse ilmaa höyryn joukkoon. Semmoisella tulee aina vaahtoa, mutta prosessi on hallitsematon, kun ilman määrää ei voi säätää. Kunnon laitteella vaahto ei synny sillä, että lykkäät vaan suuttimen maitoon, vaan sinun pitää itse osata tehdä se vaahto, kone toimittaa vain höyryn. Kun homman osaa kohtuullisesti, syntyy paljon parempaa vaahtoa kuin millään Krupsilla ikinä. Vähän sama ero kuin kahviautomaatilla ja espressokeittimellä.
Kuumaa maitoa syntyy joko sillä, että et lisää ilmaa ollenkaan tai sillä, että ylikuumennat maidon, jolloin valkuainen hyytyy kokonaan ja kuplat katoavat. Tiskivaahtoa syntyy, kun ilmaa lisää aivan liikaa, tai kun vaahtoa ei saa sekoitettua maitoon.
Kun sekoitat vaahtoa maitoon, pidä aina höyry täysillä ja suutin lähellä kannun reunaa. Äläkä annan maidon kuumentua liikaa, parempi lopettaa liian aikaisin kuin liian myöhään.