Yleistä lienee myös että takuu on jo ehtinyt umpeutua ennen PIDin hankintaa. Kriittisen tahon voikin olla hyvä hankkia kone ensin ja päättää vasta myöhemmin haluaako sijoittaa enemmän rahaa ja aikaa harrastuksen kehittämiseen PIDin muodossa.
Hyvin todettu.
Yksiboilerikeittimellä tupataan harrastaa ns. 'lämpötilasurffausta', jolloin pyritään starttaamaan uutto termostaatin syklin ollessa ideaalisessa vaiheessaan. Muutoin uuttolämpötila on vähän mitä sattuu riippuen siitä, missä termostaatin syklin vaiheessa ollaan. Monissa varsinkin edullisemman pään yksiboilereissa termostaatin ääripäät ovat turhan kaukana toisistaan (siksi siis PID korjaa tilanteen, koska se ohittaa termostaatin ja huolehtii että lämpötila pysyy mahdollisimman tarkoin siinä missä käsketään - kyllä PIDinkin kanssa voivat laitteen rajoitukset tulla vastaan, esim. pysyykö pieniboilerinen keitin mukana monien kahvien peräkkäisessä uutossa tms?).
Sitten, kun on vuosia harrastanut 'surffausta' ja odotellut siinä sivussa höyry/uuttolämpötiloja, niin alkaa ymmärtää miksi HX/tuplaboileri tekee asioista helpompaa. Toisaalta jos kyllästyy hommaan alle vuodessa, niin tuskin se sen auvoisempaa olisi ollut kalliimmallakaan keittimellä. Itse valuttelin kahveja ihan tyytyväisenä 6-7 vuotta yksiboilerisella. Jotkut ovat kuulemma pärjänneet hyvin yli kymmenenkin vuotta ensikeittimellä...
Nyt jos olisin ostamassa ensikeitintä ja silti olisi nykyinen tieto/kokemus käytössä, niin tuskin kuitenkaan päätyisin singleboileriin.
Lämpötilasurffauksesta varmaan löytyy tältäkin foorumilta keskustelua hakutoimintoa käyttämällä, jos ei niin guuglettamalla vaikka "temp surfing Silvia" löytynee jos jonkinlaista Youtube-videota, foorumikeskustelua ja blogia...
Se on toki Silvian ehdoton vahvuus, että koska se on yksi yleisimmistä (ellei jopa se kaikkien yleisin) boilerikeitin, niin kyllä siitä ainakin keskusteluja ym. neuvoja/vinkkejä löytyy.