Mutta oletko paneutunut sen suodatinkahvin valmistamiseen saman verran kuin esimerkiksi olet espresson tekoon? Itselläni ongelma espresson kanssa on lähinnä se että sitä ei voi oikein "makustella". Tai makujen analysointiaika on semmoinen rykäisy. Hyväähän se on, ei siinä mitään. Suodatinkahvikuppi (muki) kestää pidempään ja sen makumaailma muuttuu mielenkiintoisesti nesteen jäähtyessä. (Ruuvit löysällä sarjaa seuranneet voivat kuvittella tähän Swiss Tonin selittämään: "Preparing and drinking a good cup of filter coffee is like..." )
Hmm, enpä oikein tiedä miten voisin enempää tuohon suodatinkahvin keittelyyn enää panostaa... Mitään chemex-virityksiä en ole koskaan edes kokeillut. Purujen määrää, jauhatuskarkeutta, veden lämpötilaa on tullut kokeiltua eri suhteissa. Keittelen aina mukillisen käsin, Moccamaster kerätkööt pölyä kaapissa
. Kultasuodattimen voisi kyllä hommata, tosin filtteripaperin esihuuhtelu poistaa aika hyvin sen ikävän paperisen maun kahvista.
Itselläni jäi maito pois kahvista siinä vaiheessa kun tuli hankittua mylly ja alettua käyttämään hieman parempaa raaka-ainetta. Tätä ennen sillä tuli lähinnä peitettyä ikävää makua.
Jostain syystä pressokahvia pystyn juomaan mustanakin. Tosin en paljoa sillä närästys kolkuttelee oven takana...
Kannattaa muuten kokeilla Squaremilen Santa Rita Naturalia - on tällä hetkellä no.1 suodatinkahveissani. Aivan mahtava.
Kiitti vinkistä! Otetaan harkintaan jos sattuu tilaus jossain vaiheessa lähtemään Squareen päin.