Löysin Citymarketin tarjoushyllystä oheisen mokkapannun, ja se oli elämäni helpoimpia ostopäätöksiä. En ole koskaan omistanut mokkapannua enkä tiennyt tarvitsemani sellaista, mutta miten tällaiselle voi sanoa ei? Värivaihtoehdot olivat violetti ja pinkki, ja hintaa oli noin yhdeksän euroa. Ystäväni keitti Kaffan Barista Blendiä (70/30) tällä ja omalla vastaavankokoisella Bialettillaan, ja sokkotestissä en saanut juomien välille mitään eroa.
Juon enimmäkseen suodatettua kahvia, joten toistaiseksi olen käyttänyt tähän vain valmiiksi jauhettua papua, tarkkaan ottaen em. Barista Blend -sarjan 100 % Arabicaa. Pyysin kauppiasta jauhamaan mutteripannulle, mutta karkeampaa olisi ilmeisesti saanut olla, sillä ensimmäiset kokeilut tuottivat juomakelvottoman kitkeriä kupillisia. Kun täytin korin vain 2/3 koko tilavuudesta, maku tasaantui huomattavasti. Kuumennan pannua keraamisella liesitasolla keskilämmöllä, kunnes kahvi alkaa valua, ja otan lämmöt sitten pois. Pyrin siihen, että kahvi valuu yläosaan noin neljässä minuutissa, ja mitä rauhallisempi ja tasaisempi noro on, sitä paremmalta kahvi tuntuu maistuvan. Tyypillisesti kaadan koko tuotoksen mukiin ja täytän loput mukista kuumalla vedellä. Tuskinpa saan tällä menetelmällä irti pavun omimpia aromeja, mutta lopputulos on suklainen, täyteläinen ja yllättävän makea.