Espressokuume iski ja markina-analyyisn jälkeen olen päätynyt kahteen vaihtoehtoon: täälläkin kovasti puhuttu Krups EA8250 tai uusi Saeco/Philips 8833 joka lähtisi Diners rewardsina 456EUR+1000p. Kokemukisia tästä, onko suuria eroja Krupsiin, kellään vielä kokemukisia? Bongaako kokeneemmat manuskasta jotain joka vaikuttaa esim ylläpitoon (kyllä, olen laiska pesemään :-) )?
manuaali:
http://download.p4c.philips.com/files/h/hd8833_11/hd8833_11_dfu_eng.pdf
Kun selaa manuaalia, niin huomaa:
"automaattinen kahvipiirin puhdistus" = täyttä tuubaa. Kone huuhtelee itsensä tilkalla kuumaa vettä, kuten kaikki muutkin täysautomaatit. Muut valmistajat eivät ole vain hoksanneet sanoa sitä huuhtelua "automaattiseksi kahvipiirin puhdistukseksi". Sinänsä ihan normaali ja hyvä asia.
Uuttoyksikkö irroitetaan puhdistusta varten = hyvä asia. Se siis voidaan huuhdella, EI pestä. Ohjeissa myös neuvotaan voitelemaan uuttoyksikön liikkuvat osat (käytännössä O-renkaat) voiteella, jota "saa ostaa huoltoliikkeistä". Erittäin VIISAS ohje. Sen voiteen löytäminen ei olekaan ihan helppoa, ehkäpä Philipsin valtuuttamat huollot sitä myyvät.
Laitteesta puuttuu varsinainen pesuohjelma. Siis sellainen, jossa koneeseen pannaan pesuainetabletti ja kone pesee itsensä (sellainen 20-30 min pitkä pesuohjelma). Ja kun uuttoyksikkökään ei saa pestä pesuaineella, niin miten koneeseen jäävät kahvirasvat pestään? En tiedä. Joissakin vehkeissä (Melitta) on sekä irroitettava (=huuhdeltava) uuttoyksikkö että erillinen pesuohjelma, tässä ei ole.
En huomannut lainkaan, että koneessa olisi säätöä uuttolämpötilalle (esim: 92-94-96 C). Sääli, sillä tämä on säätö, jota itse käytän koneessani (Krups) kaikkein useimmin.
Tykkään myös siitä, että kahvin pituus (=vesimäärä) ohjelmoidaan ruudulla millilitroina (20-30-40-... ml). Tässä koneessahan ei näin tehdä. "Dosato"-koneelle tyypillinen tapa, jossa kahvin pituus ohjelmoidaan nappien taakse silmämääräisesti ei ole minun juttuni. Se oli yksi syy siihen, että Krupsin 9000 ei koskaan muuttanut keittiööni.