Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: tirofaux - Tammikuu 12, 2012, 20:17:25 ip
-
Yle Teemalla 12.1.2012 20:00 - 20:30 puhetta mm. kahvista. Ohjelman voinee katsoa myöhemmin Yle Areenalta.
-
Areenan esitysaika taitaa olla lopuillaan. Tärkein opetus taisi olla se tunnettukin juttu, että mieltymyksiään voi muokata ja itseään voi makuasioissakin opettaa.
Pauligin päämaistajan osuus ohjelmassa jäi näin kahviharrastajan näkökulmasta "latteaksi". Hän ei oikein kunnolla avannut sitä, mitä kaikkea kahvissa voi maistaa ja miten erilaisia makuja sieltä löytyy. Nyt lusikalla hörppiminen jäi jotenkin perusteettomaksi asiaa harrastamattoman kannalta. Lopputulos oli se, että toinen oli happamampaa tai rikkaampaa ja toinen kahvi helpompaa tai tavallisempaa,. Ei mitään keskustelua makumaailman rikkaudesta, kukkais-, hedelmä- ja suklaa-aromien yms. suuntaan.
Minusta se ei siis oikein vienyt asiaa positiivisesti eteenpäin. Voisi kuvitella, että muutama katsoja naureskeli "partaansa" että pitääko sitä kahvia lusikalla hörppiä ja sylkeä vielä pois. Aina ei ole hyvä valinta yksinkertaistaa liikaa ammattialaansa "maallikoille".
-
http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1374467/#/play (http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1374467/#/play)
Tuossa vielä 4 päivää aikaa katsoa.. Normi areenan puolella oli vain 3h mutta ei lähtenyt edes toistumaan.
-
Pauligin päämaistajan osuus ohjelmassa jäi näin kahviharrastajan näkökulmasta "latteaksi". Hän ei oikein kunnolla avannut sitä, mitä kaikkea kahvissa voi maistaa ja miten erilaisia makuja sieltä löytyy. Nyt lusikalla hörppiminen jäi jotenkin perusteettomaksi asiaa harrastamattoman kannalta. Lopputulos oli se, että toinen oli happamampaa tai rikkaampaa ja toinen kahvi helpompaa tai tavallisempaa,. Ei mitään keskustelua makumaailman rikkaudesta, kukkais-, hedelmä- ja suklaa-aromien yms. suuntaan.
No mutta tuon maistajan ei ollutkaan tarkoitus alkaa hifistelemään makunautinnoilla, vaan kertoa mitä/miten kahvissa maistuu ja voiko siitä oppia pitämään. Aika pitkällehän tuossa jauhettiin samaa tarinaa siitä voiko katkerasta ja kitkerästä juomasta alkaa pitämään vai ei.