Aluksi suppiloon kaadettu vesi todennäköisesti huuhtelee pölyä pohjalle
Mutta kuinka merkittävästi?
Huomaa myös että:
- Vesimäärä joka lisätään (2x jauheen paino) imeytyy ja sitoutuu suurimmaksi osaksi kahvin sekaan.
- Kaikki lisätty vesi ei valu kahvijauheen läpi vaan jää jo ensin kaadetun veden päälle.
- Alussa kaadettu vesi vapauttaa kahvista voimakkaasti hiilidioksidia mikä saa aikaan kuohunnan ja nostetta ylöspäin.
Kannattaa myös pitää mielessä että ongelmana on siis pöly joka pääsee filtterille asti ja imeytyy siihen. Kun kesken valuttamisen vaikka sekoitellaan, niin filtterin pintaan pääsee uusi pölykerros joka muuten olisi pysynyt siellä yläosissa/jauheessa (filtterissä jo oleva pöly ei irtoa).
Periaatteessa varovainen sekoittelu pintakerroksista pitäisi (?) olla turvallista - kun kahvi vasta hautuu ja ei valu. Ei siis sekoitella pohjia myöten vaan ainoastaan siitä pinnasta kelluvat purut painoksiin.
Scott Rao ainakin uskoo vakaasti hienojakoisen kahvipölyn vaeltavan (ja käyttää migraatio-sanaa, joka on imo hieman huvittavaa) suodattimen pohjalle sekoituksen yhteydessä.
Viitsitkö laittaa sivuviitteen, kun ei nyt satu tuo kohta itselle silmään.
Ja
migration:han on ihan legitiimi englanninkielen sana - kieltämättä hauska lausua "mai-greis-son" ärrävikaisittain ja suhuttaen.
Lisäys:
Pöly vettyy nopeammin
Mitä tarkkaan ottaen tarkoitat vettymisellä? Pölyhän on käytännössä soluseinämän palasia ja ei enää niin huokoista tavaraa kuin isommat kappaleet. Joten sehän siis itseasiassa "imee" hitaammin vettä itseensä.