Hienoa!
Creman vaaleudesta oma kokemukseni on lähinnä se, että riippuu kahvilaadusta. Toki se myös voi vaihdella jos jauhatus on aivan liian karkealla, mutta jos shotin koko on paikallaan, niin uskoisin että se on lähinnä pavun ominaisuus tuo väri. En tosin ole mikään guru.
Backflush on varmasti paikallaan. Kun sitä omalle Silvia-neidilleni teen, niin näkee että kyllä siellä mömmöjä on irrotettavaksi. Jos vaan englanti taipuu niin sanoilla "silvia backflush" löytää paljon ohjeita ja esim. valaisevia youtube-videoita.
Käsittääkseni takuuehdoissa on pykälä jonka mukaan backflushia ei saisi tehdä, joten kaikissa ohjeissa sanotaan että emme sitten vastaa jos koneesi hajoaa kun teet tätä. Kuitenkin kaikkia kaupallisen tason espressomasiinoita, jollainen Silviakin alkaa olla, kuuluu pestä tuolla tavalla. Ja huomaa, että takaisinhuuhtelussa koneeseen kohdistuva rasitus on ihan sama kuin se, jos jauhat liian hienoksi niin että menee tukkoon. Tätähän ei tietenkään ole voitu kieltää missään takuuehdoissa, ja monasti sitä kahvia tuossa tilanteessa odotellaan paljon kauemmin kuin se vajaa 10 sek josta backflush-ohjeissa puhutaan. (Ite olen ajatellut, että jos kone oikeasti menisi tuossa tilanteessa rikki, niin sitten vaan putsaamaan mahdolliset cafizat veke enkä sanoisi asiasta mitään, niin kauan kuin takuu on voimassa. Varmasti vaikea väittää, että mennyt rikki juuri backflushissa eikä normaalisti kahvilla.).
Takaisinhuuhtelun voi tehdä pelkällä vedellä tai sitten Cafizalla (tai vast.). Ite teen kerran pari viikossa vedellä ja ehkä kerran kuussa Cafizalla. Tiedän että tämä on harvemmin kuin mitä kahvigurut suosittelevat, mutta mielestäni kone tuolla tavoin pysyy vallan hyvin puhtaana. Vedellä tehtynähän tuo on tosi nopea toimenpide, kun ei tartte huuhdella aineita pois.
Niin joo, ja umpifiltteri pitää ostaa erikseen (halpa on). Toinen vaihtoehto on joku kumi sinne normifiltteriin.