...jatkoa edelliseen
Päätinpä sitten pienen tarkastelun jälkeen asemoida mazzerin suppiloa vähän paremmin. Tuossa suppilossahan on siis se neliskanttinen aukko ja siinä se ritilä ja tämä aukko ritilöineen asettuu myllyssä "kahviröörin" kohdalle (joka kanssa neliskanttinen). Huomasin että suppilo oli asettunut tuota röörin aukkoa vasten niin, että vasen reuna oli täysin samalla tasalla, mutta oikea reuna meni hieman "yli" (suppilon aukko siis isompi). Kokeilin siis mitä tapahtuu jos asemoin suppilon uudelleen niin että tilanne kääntyykin päinvastoin. Nyt siis oikea reuna on samalla tasalla ja vasen puoli menee vähän yli. Parin päivän testailun jälkeen näyttää siltä että vasemmasta reunasta tulevien paakkujen koko ("pituus") väheni dramaattisesti - eli jauhe ei enää pakkaannu sinne niin pahasti kuin ennen kun tuon suppilon reuna ei anna enää lisätukea niille paakuille. Ennen tuolta vasemmasta reunasta tuli ulos jopa yli puolen sentin pituista nappulaa hienolla jauhatuksella, nyt se on pahimmillaan ollut semmoista pari-kolme millistä ja ei niin tiiviiseen pusertunutta (=kovaa) kuin aiemmin. Oikeasta reunasta kahvi tulee ulos kuten ennen, sillä siellä on muutenkin enemmän sitä tilaa (ritilä ei jatku sinne asti).
Pitänee vielä tarkkailla tilannetta - mutta tällä hetkellä näyttää lupaavalta. Tuolla aiemmalla asemoinnilla sai tosin täysin "pöyheää" jauhetta jos antoi sen vasemman reunan tukkeutua, mutta tällöin siellä sitten oli aina köntti vanhaa kahvia, mikä ei oikein viehättänyt.
Nyt kun on tullut tuota ritilää myllyn jauhaessa tuijoteltua, niin se tosiaan saa aikaan semmoisen tasaisen noron jauhetta jahka kahvia ennättää siihen ritilän taakse hieman kertyä. Tämä hidastus sitten poistaa samalla sitä staattisuutta. Silloin kun se vasen reuna meni tukkoon, niin kahvi sitten suihkusi sieltä oikeasta reunasta ja oli selvästi staattisemman oloista. Toimisikohan tuon ritilän korvikkeena jokin "luukku", eli jostain kevyestä kankaasta tai muovista tehty läppä siinä edessä joka on vain yläosastaan kiinni?