Tervehdys. Päätin nyt siirtyä Gigantista ostetun kahvinkeittimien ja valmiin Presidentti-jauhatuksen käyttäjästä Aeropressin ja itsejauhettujen papujen käyttäjäksi. Muutosta takana pari viikkoa, en ole katunut. Alkutaipaleella vielä ollaan ja kokeillaan, miten kahvista / laitteesta saisi parhaimman irti.
Ihan hyvin on toiminut tuo käännetty menetelmä ja n. 15 g kahvia, 160 g vettä ja 2 minuuttia. Ohje, joka on usein mainittu. Erinomaista on mielestäni tullut myös menetelmällä 30g kahvia, vettä laitteen kakkosasteikkoon, nopea sekoitus ja kohtuu nopea painaminen. Eli laitteen ohjeissa suositeltu tapa. Papuna Paska. Jäihin sekoitetusta kahvista on tullut myös todella hyvää.
Mietin kuitenkin seuraavaa: 30g reseptillä olen jauhanut kahvin niin hienoksi kuin mahdollista eikä vesi tunnu kunnolla menevän enää purujen läpi. Kuppiin tuleva kahvi määrä onkin todella pieni ja olen jatkanut sitä vedellä. Hyvää kuitenkin on, joten ehkä ei pitäisi problematisoida, mutta A) onko jauhanta liian hienoa, B) saisiko vettä jollain konstilla näin tiiviin massa läpi. Itse epäilen, että pidempi uuttoaika tekisi lopputuotteesta kyllä kitkerää...
Ohessa kuva jauhatuksesta ja suodattimesta. Kommentteja lähinnä siitä, teenkö jotain järkyttävästi väärin.
Tuhtia tavaraahan tuo on...