Kun se tulee, ilmeisesti kannattaa lähteä suhteellisen vaaleista pavuista liikkeelle. Onko jollain hyviä suosituksia?
Turkkilainen on omaan makuun yksi anteeksiantavimmista kahvinvalmistusmetodeista joita tiedän. Herkästi jos on espressoksi vähän liian tumma omaan makuun, niin turkkilaisena menee vähän paremmin. Siihen tulee sellainen täyteläinen maku aika helposti ja mitkään oudot korostumat eivät lyö niin herkästi yli kuin espressona tai filtterinä.
Noin yleisesti turkkilaisessa toimivat selkeät maut minusta paremmin, mutta jos jossain tuppaa toimimaan vähän kaikki niin turkkilaisessa. Ainakin omaan makuun. Silti hyvät pavutkaan eivät hukkaan mene siinä. Jos tykkää afrikkalaisista, niin ovat ne hyviä turkkilaisessakin. Jos tykkää smootheista blendeistä, niin turkkilaisessa ne ovat edelleen hyvä.
Suosittelen kokeilemaan mitä on. Ainoa ongelma mihin saattaa törmätä, että hyvin tuoreet pavut pitää joillain pavuilla sekoittaa kerran vähän ennen kiuhautusta, koska saattavat tömähtää pohjalle ja miltei kiehahtaa siellä tuhnun seassa. En tiedä tarkasti, mutta vesi ei ilmeisesti pääse sekoittumaan tai jotain.