Itselläni espresso on varsin arkisessa käytössä ruokailuun kuuluvana pisteenä i:in päälle. Pidän italialaisesta tyylisuunnasta, jossa kahviin lisätään sokeria, otetaan lisäksi pieni pala suklaata ja ehkä tujaus Avernaa tai Ramazzottia. Perfetto.
Tiedän, että nykyisin on yhä enenevässä määrin ihmisiä, jotka pystyvät juomaan jopa muutaman tunnin vanhaa baarikahvia ilman sokeria, sillä jostain syystä sokeri on saanut syntisen leiman.
Löysin Kenneth Davidsin kirjasta 'Espresso Ultimate Coffee' seuraavan kohdan: " Don't feel reluctant to add sugar to straighten espresso for reasons of sophistication, by the way. Italians almost universally sweeten espresso, and the prejudice against adding sugar to coffee is one of those Puritan tics peculiar to some North Americans."
Samassa teoksessa kerrotaan kuubalaisesta tavasta laskea shotti suoraan kupissa olevan sokerin päälle.
Olenkin vähän haeskellut italialaisen nopeasti sulavan kahvilapussisokerin tyyppistä sokeria Suomesta, mutta onnistumatta. Löytyisikö apuja?