Minulla on tapana "juoksuttaa" myllyä ja ja laittaa purut roskikseen, ennen kuin teen varsinaisen kahvin. Tämä siis aamulla ja illalla. Myllyssä ei ole välivarastoa jauhetulle kahville, vaan jauhaa suoraan alle asetettun suodattimeen. Paakkuja ole näkynyt.
Mitä tulee näihin erilaisiin purujen pyörityksiin piikillä tai haarukalla ja tamppaustekniikoihin, niin enpä ole nähnyt omissa kuppiloissani ko. taitojen taitajia. Jos näkyy, niin taidan valita toisen kahvilan.
Ainut hely, jonka olen ostanut on concept-art Technic Tamper Handle with Stainless Steel Base. Sillä saa aika vakio tamppauksen. Nakusuodattimen hankinnasta olen haaveillut, mutta luopunut. En koe sillä olevan merkitystä kahvin valmistukseen.
Elinkaariajettelun voi myös ymmärtää siten, että ostaa paremman laitteen, koska vanhan oiminaisuudet eivät enää miellytä. Maksetaan muutama satanen enemmän kuin vanha, koska luullaan, että hieman kalliimmalla "varmasti onnistun". Ja sama juttu taas muutamn vuoden päästä.
Rocketilla on myös elinkaarensa. Lämpö, veden mineraalit, vesisäiliöön kulkeutuvat, sinne kuulumattomat tuotteet (vaikka pavun palanen) takia joudun ennen pitkään avaamaan (tai huoltamaa) koneen. Kalkinopoistoa pitää harkita.
Tervalle sanoisin: hifistely ja extreme ei kuulu minun kahvikulttuurini. Yritän kyllä pitää mielessä, että ilman hifistelijöita & extremeä & värkkäilyä kehitys ei mene eteenpäin.