Termos!
Mulla olisi hakusessa hyvä espressokeitin. Olen aiemmin tehnyt espresson mutteripannulla mutta ei täyttänyt laatuvaatimuksiani joten se lojuu kaapin nurkassa. Ostettavalla koneella ei tehdä mitään muuta kuin espressoa. Kattelen gigantista Jura ena micro 1 automaattia, joka voisi ajaa tarpeeni? En ole innokas siivooja enkä jaksaisi mitään syväpuhdistusta jokaisen keiton jälkeen. Espresson ei tarvitse olla mitään hifilaatua vaan riittää että päihitän normi kahvipaikat tai yllän edes samalle tasolle.
Myllykään ei kiinnosta jos yksi kone sen espresson voi kuppiin hoitaa. Budjetti n. 800€. Ostanko ton Juran vai onko parempia?
Ei mutteripannulla saa tehtyä espressoa. Espresso on valmistusmenetelmä...
Yleensä aluksi suositellaan Rancilio Silviaa, joka Suomesta ostettuna maksanee noin 500€. Gaggialla on edullisempiakin keittimiä, joilla päässee hyvään lopputulokseen. Automaateilla ei saa
hyvää espressoa, samalle viivalle voi päästä kuin automaatteja käyttävät ketjukahvilat. Mutta sitten puhutaan lähes huoltoasematason kahvista..
Onkos se pakollinen espressomylly jo olemassa? Jos kunnon espressoa haluaa, niin espressomylly on todellakin pakollinen hankinta. Valmiit jauhatukset ja oikea espressokeitin eivät vaan ole yhteensopivia. Entry-level espressomylly ja esim. Silvia, niin piankohta ollaan jo halvimmillaan siinä 800€:n tuntumissa.
Joku Gaggian Classic/Pure ja Ascason i-Mini, niin voi selvitä 500€:llakin.
Vähän lisää rahaa keittimeen, niin saa (ulkomailta tilattuna, Suomessa ne ovat ylihintaisia) jo Nuovo Simonellin Oscarin, joka alkaa olla jo melko pätevä laite. Silviasta ja Oscarista on omat topcinsa jo olemassa, joten jos ne herättivät kiinnostuksen, niin kannattaa katsoa sieltä lisää.
Mikään laite ei puhdista itseään käytön jälkeen. Se on käyttäjästä kiinni kuinka puhdasta (tai hyvää) kahvia haluaa nauttia...
Omassa käytössä päivittäisiin puhdistusrituaaleihin menee joitain sekunteja. Kerran viikossa muutama minuutti.