Tässä omia kokemuksiani noin kymmenen käyttökerran perusteella:
- Kahvi on oikeaa espressoa. Cremaakin sain aikaiseksi, mutta en muista enää tarkkoja asetuksia tähän. Papuina taisi olla joko Helsingin kahvipaahtimon fifty/sixty tai Kaffan latte. Papuja 15 grammaa tuplaespressoa kohden.
- Kannattaa harjoitella laitteen käyttöä (erityisesti ylitäyttöä) ensin kylmällä vedellä ja sen jälkeen mieluummin liian karkealla jauhatuksella. Kuuma vesi pulppuaa helposti yli säiliöstä jos varsia ei nosta ylös tasaisella liikkeellä. Samoin jos kahvi on liian hienoa tai liian tiukkaan tampattu.
- Vivut pitää nostaa ylös tasaisella ja suht reippaalla liikkeellä. Niistä ei saa päästää irti kesken noston tai pysäyttää liikettä, koska silloin vesi pulpahtaa heti ylös säiliöstä.
- Vipuja ei saa painaa liian voimakkaasti alas, koska on vaarana että joku osa rikkoutuu. Vipuja ei saa myöskään päästää nousemaan ylös tai painaa kerralla alas asti, koska tällöin paine katoaa. Kahvin ei kuulu tippua kuppiin heti, vaan muistaakseni 20 sekunnin kuluessa painamisen aloittamisesta.
- Oikea jauhatus on tärkeä löytää. Liian karkea jauhatus johtaa siihen että paine katoaa heti alussa ja laitetta saa pumpata useamman kerran ylös/alas saadakseen kahvia ulos ja lopputulos on aliuuttunut. Liian hieno jauhatus taas ei päästä nestettä läpi ja ylitäytössä neste nousee jo vipuja ylös nostaessa yli säiliöstä. Erään ohjeen mukaan paras jauhatus olisi yksi aste espressojauhatuksesta karkeampaan suuntaan.
Myin omani pois, koska ei ole aikaa harjoitella tarpeeksi tuon käyttöä (ja myllynä on Hario Skerton, jonka säätöjen veivaaminen edestakaisin suodatinjauhatuksen ja espresson välillä on hankalaa).