En ole espresson enkä italialaisen kahvinkaan asiantuntija, mutta minusta tuo Cartmanin huomio on oikeansuuntainen.
En tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta oma huomioni Italiassa on ollut se, että aika monessa kahvilassa (ainakin niissä suunnissa, joissa minä olen matkustellut) tarjolla on ihan Illyä tai Lavazzaa. Siis peruskahveja. No meillä noita saa harvoin tuoreena ja kyseisen maan kahviloissa taitaa olla menekki niin hyvä, että heillä kahvi on aika lailla tuoretta aina. Nyt en siis kirjoita mistään huippukahviloista vaan ihan Toscanan alueen kyläkuppiloista ja Rooman kulmakahviloista. Onhan Italiassakin moderniin espresso-suuntaan menneitä paahtimoita ja kahviloita - mm. Toscanan Arrezossa, joka on aika pieni kaupunki, on palkittu pienpaahtimo, joka tarjoaa "alkuperämaa" papuja.
Mutta niin, minustakin tuntuu, että yhtälö on hieman vaikea. Erilaisista italialaisista sekoituksista lähtisin liikkeelle, jos niitä jostakin tuoreena saat. Sinulla on niin paljon paremmat keittimet kuin minulla, etten tekniikkaan puutu lainkaan. Mutta kieltämättä Italiassa en ole saanut kertaakaan huonoa kahvia, kotimaan huippuespressot ovat ihan erilaisia tyyliltään.