Näin ajankohdan huomioon ottaen voi kokeilla uuttaa aeropress-kahvit sopivan lämpöisessä juhannussaunassa. Näin on erittäin kätevä
estää uuttolämpötilan karkaaminen harakoille. Kerrostaloasukeille riittänee jonkin termos-viritelmän väkertäminen (vähän entisaikojen pannumyssyjen tyyliin, mutta moderneilla tehokkaammilla materiaaleilla), kun en arvaisi aeropressiä ihan uuniinkaan laittaa.
Britit kuulemma tykkäävät uutella immersiouutoilla todella pitkiä aikoja ja kikkailevat erilaisilla viritelmillä, joilla uuttolämmön saa pidettyä riittävänä yli puolikin tuntia. Väittävät, että tuloksena todella hyvää ja makiata kahvia. Tiedä häntä, en ole kokeillut...
Sitä en tiedä, onko uuttolämpötilan ylläpitämisestä sanottavampaa hyötyä. Aeropressin kanssa kun yleensä puhutaan melko lyhyistä uuttoajoista. Kuten PM+VK yllä totesi, tärkeintä on toistettavuus. Silloin pystyy korjaamaan uuttoa suuntaan tai toiseen tarvittaessa. Kahvihan kyllä uuttuu kylmässäkin vedessä - silloin toki aikaa on syytä varata enemmän.