Kannattaa lukaista su 15.6. Kalevan VIIKKO-liitteen s. 36-37, jossa juttua Pauligin paahtimosta (nykyisestä ja tulevasta). Juttu on tosin varsin yleistajuinen, eikä tarjoa suuria elämyksiä.
Tässä kuitenkin muutama poiminta:
- "Vain 15 % Pauligin kahvista tulee enää perinteisissä 60-70 kilon juuttisäkeissä. Raakakahvi kulkee irtotavarana isoissa konteissa."
- "Paahtimossa pavut joutuvat ensin paahtokoneeseen, johon sopii 400 kiloa kahvia kerrallaan. Pavut leijuvat koneessa 550 asteen lämmössä. Paahdon aikana pavuille roiskauttetaan vettä paahtumisen pysäyttämiseksi."
- "Hän ei halua löytää 'huonosti käyttäytyviä' liian tuoreita papuja, jotka jäävät vaaleiksi, paukkuvat paahdettaessa kuin popcornit ja jopa hieman maistuvat niiltä."
- "Jokaista erää makustelee vähintää kaksi maistajaa, jotta virheiltä vältyttäisiin. Maistoryhmään kuuluu viisi maistajaa."
- "Maistaja ei suinkaan nauti lämmintä kahvikupposta, vaan juoman annetaan jäähtyä ihon lämpöiseksi ---. Silloin kahvin virheet tulevat helpommin esille. --- maistaa jäähtynyttä kahvia erikoisvalmisteisella lusikalla ---."