Myllyn ostaminen kuulostaa järkevältä. Alan tutkimaan asiaa ja tästähän on lukuisia threadeja täälläkin.
Jos ajatellaan hypoteettisesti seuraavaa askelta myllyn ostamisen jälkeen niin onko mitään välivaihetta ennenkuin aletaan punnitsemaan ja säätämään jauheen karkeutta ilmankosteuden mukaan? Se kuulostaa jotenkin niin työläältä jos haluaa vaan sen hyvän kupposen espressoa aamulla. Arvostan toki tätäkin harrastuksena.
Se riippuu vähän että mitä haluaa harrastaa. Espressoa, espresson tekemistä, maitojuomia - vai kahvia.
Ilman myllyä, parhaimmatkin valmiiksi jauhetut kahvit jäävät vain kalpeaksi varjoksi niistä makuvivahteita, joita laadukkaista ja tuoreesti jauhetuista pavuista voi saada. (ellei nyt sitten vaikkapa päivittäisen työmatkan varrella satu olemaan jotain erikoisliikettä, josta voi hakea parin päivän välein papuja tms.)
Hankkimalla myllyn sinulle siis avautuu mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin papu- ja paahtotyyppeihin ja voit edullisesti testailla noita turkkilaisia, presso-, suodatin ynnä muita vaihtoehtoja kahvinvalmistukseen ja katsoa mikä niistä sopii itsellesi parhaiten.
Sittenhän voit alkaa vaikka kokeilemaan paahtamista tai hankkimaan ja vertailemaan erilaisia pientuottajien kahveja ja hakemaan sitä ultimaalista kahvikupillista. Erilaisia maitojuomiakin voi tehdä ilman espressokoneen höyrypilliä.
Monet ovat myös sitä mieltä että presso- tai suodatinkahvista löytyy enemmän ja mielenkiintoisempia makuvivahteita kuin espressosta.
Espressoon tai mikrovaahdon tekemiseen liittyy sitten oma määränsä investointeja ja vaivaa, mutta monet haluavat sille tielle...
Omaa polkua on kuitenkin varmasti mukava pohtia kahvikupponen kädessä siinä uuden hienon myllyn vieressä istuskellessa